abracadabra Публикувано Август 28, 2015 Report Share Публикувано Август 28, 2015 Чух че руснаците си забранили Уикипедия. И понеже аз съм си любопотен и ми се налага да я чета, ми е доста интересно как може да стане това? След като някоя държава реши, как прави намесата в интернета? И как например ако има хора там които искат въпреки забраната да "пробият" Роскомнадзорь , ще го направят? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 28, 2015 Report Share Публикувано Август 28, 2015 Забраната става чрез контрол на доставчиците, има го и при нас - пример. Относно "пробиването" - има си VPN, proxy и т. н. т.Не знам дали са забранили достъпа до Wikipedia; четох някъде, че въвеждат изискване за доставчиците на електронни услуги (YouTube, Wikipedia и т. н. т.) да предоставят услугите си чрез сървъри, които да бъдат на територията на Русия. Целта е да има контрол върху събирането на лични данни от потребителите, или поне такава е аргументацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Август 31, 2015 Author Report Share Публикувано Август 31, 2015 Аха, явно е по-сложно. Както и да е,разбрах че става чрез контрол над доставчиците. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост