Yanka Stefanova Публикувано Август 17, 2015 Report Share Публикувано Август 17, 2015 Здравейте, Имам проблем с паметта на Хард диска. Извинявам се, ако не се изразявам правилно, но ще се опитам да обясня. Не разбирам много от компютри, но съм си преинсталирала сама Уиндоуса и знам, че диска ми е разделен на 3. Двата са отделни от този, който се изтрива при преинсталирането. Проблемът е, че този, в който ми е Уиндоус (Диск С) се запълва периодично и не виждам с какво. Реално след като прегледам папките имам около 25GB заети, а останалите 25 трябва да са свободни, но не е така, защото скалата на Диск С вече на червено и компютъра започва да забива. Какъв може да е проблемът и как да го коригирам? Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 17, 2015 Report Share Публикувано Август 17, 2015 Хибернация, точки за възтановяване, временни файлове, кеш памет от браузъри. Start => cmd => десен бутон run as administrator => в черния прозорец въведи: powercfg -h off Start=> десен бутон на MyComputer => Properties => System Protection => Configure => Delete => сложи плъзгача на 3%. => За всеки случай създай нова точка => Create => някакво име за точката => OK => OK. Изтегли TFC => стартирай го => избери START => след като приключи програмата ще рестартира системата. След тези стъпки пиши дали има резултат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Август 17, 2015 Report Share Публикувано Август 17, 2015 ...сложи плъзгача на 3%.Само с 3% ще започне да му пълни Event Log с грешки, че услугата спряла, 'щот' е ограничена. 5-6% по-би минало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 17, 2015 Report Share Публикувано Август 17, 2015 Няма да се пълни с грешки. Аз съм го сложил на 3% и нямам проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Август 18, 2015 Report Share Публикувано Август 18, 2015 Можете да изтеглите и инсталирате и следната програма => FolderSize.Стартирайте я и от падащото меню изберете дял C:\ и след това натиснете зелената стрелка от дясно на мястото, където избрахте дял C:\Изчакайте проверката да приключи и да се създаде кръга с детайлна информация на процентното съдържание на използваното място.Направете screenshot по този начин: Как се прави снимка (screenshot) и къде може да се качи? и след това публикувайте снимката с резултатите в следващия си коментар. Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Август 18, 2015 Report Share Публикувано Август 18, 2015 Няма да се пълни с грешки. Аз съм го сложил на 3% и нямам проблеми.Е, аз го казвам, точно защото съм се сблъсквал с такъв проблем! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 19, 2015 Report Share Публикувано Август 19, 2015 Случайно някой да се замисля, че съответният слайдер изразя стойности, които са в пряка зависимост от размера на системния дял? В случая, би било редно да се посочи препоръчително заделено пространство посредством стойността в GB, отколкото да се задават проценти. Отделно - спирането на Hibernate опцията без знания за това каква е системата, било то настолна или преносима, както и без да е обяснено на потребителя какво реално се спира, според мен, е "леко" неправилно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 19, 2015 Report Share Публикувано Август 19, 2015 Обяснено е какво се спира и как. Според мен ако автора толкова държи на хибернацията ще пише да не се спира, а ако идея си няма за какво става дума, значи надали използва хибернация, а файла само стои и заема място на системния дял. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 20, 2015 Report Share Публикувано Август 20, 2015 Да кажем, че е нормално да не обясним какво точно представлява процеса на "хибернация" и потребителят може да намери сам информация. Но спирането на въпросната опция, при незнанието най-малко за базовата конфигурация за системата, както и операционната система, е несериозно. Какво се случва при положение, че спрем Hibernate и потребителят, чисто теоритично, е с дискова подсистема, съставена от един 5400RPM HDD? Или може би, Fast (Hybrid) Boot също е ненужна и просто място заемаща опция при Windows 8 и нагоре? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост