stani_mir Публикувано Юли 5, 2015 Report Share Публикувано Юли 5, 2015 Здравейте! Всичко започна преди няколко дни. Исках да изтрия една иконка, зад която нямаше съдържание. Не се изтри по конвенционалния начин и използвах Unlocker 1.9.1. Компютърът ми съобщи, че ще премахне обекта при следващо зареждане на системата. Реших да рестартирам, за да видя резултата. Рестартирането малко се проточи и аз кликнах на бутона за ускорено рестартиране. Нормално се изключи и включи и след изпълнението на всички действия се появи черен екран с иконките строени в лявата част. Не съм много на ти с тази материя и загубих ума и дума. Кликването с десен клавиш на мишката върху "Старт" бутона показа, че това е браузъра на Windows Explorer. Ни помен от Google Chrome, който ми е браузъра по подразбиране. Левият клавиш на мишката изведе на екрана нещо като таблица на което на няколко места пишеше Ask. Полека лека се окопитих и успях да изкарам на екрана Google Chrome. Установих засега следните поражения от това изпитание: изчезна ми скайпа, спря да работи Гугъл Ърт и не може да се сменя браузъра по подразбиране, защото бутонът предвиден за това в настройките не работи. Сканирането за зловредни елементи даде отрицателен резултат. Използвам програмата Malwarebytes-Anti-Malware. Посланието ми стана много дълго, но исках да се знае всичко, предшествало сегашното състояние на нещата. Ако считате, че няма замесен вирус, моля само да ме напътите как мога да направя Google Chrome браузър по подразбиране на лаптопа ми. Прилагам резултати от последното сканиране. Скан.1.2.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Юли 5, 2015 Report Share Публикувано Юли 5, 2015 Пробвай следното:Изтегли тази програмка windows_repair_aio_setup.exe Рестартирай в safe mode with networking с клавиш F8От меню Repairs натисни Open Repairs и пусни поправката по подразбиране докато поиска рестарт.След това рестартирай в нормален режим. Пиши после как са нещата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Юли 5, 2015 Report Share Публикувано Юли 5, 2015 Подкрепям горното мнение!И във допълнение, към него:Потърси във добавяне и премахване на програми, дали има нещо със Ask?Ако няма нищо, използвай AdwCleaner.Пусни я да сканира. Като приключи, натисни бутона Cleaning.Ще поиска рестарт. Съгласи се като натиснеш ОК. . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stani_mir Публикувано Юли 5, 2015 Author Report Share Публикувано Юли 5, 2015 Пробвай следното:Изтегли тази програмка windows_repair_aio_setup.exe Рестартирай в safe mode with networking с клавиш F8От меню Repairs натисни Open Repairs и пусни поправката по подразбиране докато поиска рестарт.След това рестартирай в нормален режим. Пиши после как са нещата.Не може да се запише. Дава ми следното:ErrorCould not create uninstall shortcut:C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Tweaking.com\Windows Repair(All in One)\Uninstall Tweaking.com - Windows Repair.lnk. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Юли 5, 2015 Report Share Публикувано Юли 5, 2015 Не може да се запише. Дава ми следното:ErrorCould not create uninstall shortcut:C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Tweaking.com\Windows Repair(All in One)\Uninstall Tweaking.com - Windows Repair.lnk.Изтегли я от тук:http://www.tweaking.com/content/page/windows_repair_all_in_one.htmlИ най добре да е портабъл версията:http://prikachi.com/images.php?images/154/8090154B.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stani_mir Публикувано Юли 5, 2015 Author Report Share Публикувано Юли 5, 2015 Изтегли я от тук:http://www.tweaking.com/content/page/windows_repair_all_in_one.htmlИ най добре да е портабъл версията:http://prikachi.com/images.php?images/154/8090154B.jpgИ от тук не може да се запише. Дава същата грешка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Юли 5, 2015 Report Share Публикувано Юли 5, 2015 И от тук не може да се запише. Дава същата грешка.Коя антивирусна използваш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stani_mir Публикувано Юли 5, 2015 Author Report Share Публикувано Юли 5, 2015 Коя антивирусна използваш?Windows Defender и Malwarebytes Anti-Malware. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Юли 5, 2015 Report Share Публикувано Юли 5, 2015 Windows Defender и Malwarebytes Anti-Malware. Моето нение е че си имаш зараза, която не ти позволява да правиш тези промени.Съвета ми е да се допиташ във антивирусният раздел. Аз намам права да пиша във него!Ако нещо не си разбрал, попитай ме на лични съобщения! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stani_mir Публикувано Юли 6, 2015 Author Report Share Публикувано Юли 6, 2015 Моето нение е че си имаш зараза, която не ти позволява да правиш тези промени.Съвета ми е да се допиташ във антивирусният раздел. Аз намам права да пиша във него!Ако нещо не си разбрал, попитай ме на лични съобщения!Много благодаря за вниманието, което ми отдели. Ще те послушам и ще се обърна към спецовете по зловредните гадини.Поздрави!stani_mir Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост