Jump to content

Имам питане?

Препоръчан пост

Здравейте! Пак съм аз-досадата! :)

Въпросът може и да ми е тъп...ама тогава нещо не ми е ясно.Освен по това,че има сериен номер на стикера,по какво друго се различава купен диск с Windows 8.1 Pro и същия изтеглен от сайта на Microsoft или прекопиран от друг купен диск?

Проблемът е,че диска е одран непоправимо.Изтеглен е същата ОС от Microsoft - не знам точно от къде го е теглил! Копирал е от друг оригинален диск като неговия,но естествено с друг сериен номер,и в двата случая - не приема сериала! Стартира инсталацията със стартов номер,но и след инсталация,не може да го активира с неговия си номер от стикера!?

Дисковете персонализирани ли са по някакъв начин? И изобщо какво може да се направи по въпроса? :)

Благодаря!

Сподели другаде

От функционална гледна точка разлики няма. Може да има обаче разлики от лицензионна страна, едното копие да е OEM, а другото Retail.

Мисля, че това ще ти помогне. Повече информация има тук.

Сподели другаде

От функционална гледна точка разлики няма. Може да има обаче разлики от лицензионна страна, едното копие да е OEM, а другото Retail.

Мисля, че това ще ти помогне. Повече информация има тук.

Не става... Двата стикера са еднакви.И неговия и този другия купен диск. Опаковката е еднаква,цената даже била еднаква Триста и...не знам колко си лева, и на двата стикера преди серийния номер пишело това:

Windows®  8.1 PRO ENG INTL FOR OEM SOFTWARE...

Казах му да си дръпне програмата.Щял да я дръпне ама не знаел какво да прави с нея! Не че аз знам де! :haha:

Като ми каже резултата,ще пиша! :)

Сподели другаде

Когато говориш за себе си - е лесно.

Когато говориш от името на друг - е много трудно.

По средата се изпуска информация, и то двойно повече, защото сте двама. Единият предал на другия не както трябва, а другия не попитал както трябва и обявява както той го вижда. На нас се пада честта да знаем точния отговор, но да го търсим и обявим наслуки и да се лутаме също като питащия за помощ. За да не става банална темата да я флудим с много излишни въпроси, направо ще предложа моето наслуки предположение:

Приятелят ти ползва легален код за Windows 8, по-късно е мигрирал с ъпдейт към Windows 8.1 и сега иска да инсталира Windows 8.1 на чисто, но Микромеки не му разрешават да използва кода за активиране от Windows 8 по време на инсталацията на Windows 8.1.

Затова - първо се инсталира Windows 8.1 с универсален ключ, а после се заменя лиценза със серийния номер.

Сподели другаде

Надали ще е от голяма полза, но може би ще е най-удачно да се свърже с Microsoft България, които ще могат да дадат най-точна информация. Възможно е ключът да не се приема не защото не пасва, а защото вече е активиран максималният допустим брой пъти. Те OEM лицензите са си леко спънати.

Сподели другаде

Надали ще е от голяма полза, но може би ще е най-удачно да се свърже с Microsoft България, които ще могат да дадат най-точна информация. Възможно е ключът да не се приема не защото не пасва, а защото вече е активиран максималният допустим брой пъти. Те OEM лицензите са си леко спънати.

Тя цялата процедура по лицензиране на Microsoft е тотално спъната според мен. Скоро ми се беше наложило да се занимавам с лицензиране на Windows и Office в един център за обучение, та видях за какво става въпрос...

Сякаш специално са умували как да стъжнят живота на честните потребители, вместо да направят нещата максимално ясни и лесни, а Windows една достъпна операционна система за всички, които са готови да платят и да си я купят. Вместо това закупуване на лиценз, освен че е безбожно скъпо се превръща в мисия невъзможна...

Сподели другаде

Мда...И ние снощи стигнахме до този извод...Трябва да помага Microsoft...Иначе,382лв. хвърлени на вятъра.

Приятелят ти ползва легален код за Windows 8, по-късно е мигрирал с ъпдейт към Windows 8.1 и сега иска да инсталира Windows 8.1 на чисто...

Изобщо не надгражда нищо.Става дума за оргинален Windows 8.1 PRO OEM. струва 382лв. Чети хубаво какво съм писала в първия си пост! :) Преди беше с 7 мица

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Как завърши тази история! Може и да ви заинтересува.Естествено от Microsoft България нищо не направиха! Диска беше одран само в периферията и с MagicISO успяхме да свалиме boot image file

От другия оргинален диск свалихме всичко в една папка,и пак сглобихме инсталационен диск,но с неговият си boot image file! Сериала го глътна моментално! :)

Не знам кой му е дал тоя съвет,не съм го питала,но определено стана! :)

Сподели другаде