Филип Димитров Публикувано Май 9, 2015 Report Share Публикувано Май 9, 2015 Здравейте,Търся възможно най-доброто по отношение на качество на звука до около 300лв. Трябва да е 2.1 или 2.0. Даже по-добре 2.0 за повече не знам къде ще ги слагам в стаята, а и съм чувал, че са по-удачни като става въпрос за качество. Имам уредба sony mini hifi component system mhc-ec77, която за слушане на радио става (ако успея да хвана чист сигнал)… Аудио картата ми е asus xonar u7. За сега се спрях на Microlab SOLO-7C. Но се притеснявам, че може да имат проблема с бучене както доста са писали за него. Пише, че проблема с бученето е дребен и сравнено с качеството на тонколони си заслужава риска. Затова гледам и Microlab SOLO 6C, и Microlab-PRO-3. Тонколоните ще ги взимам в началото на другия месец и това го правя, за да има повече мнения и за да проуча нещата по-добре.Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 10, 2015 Report Share Публикувано Май 10, 2015 Здравейте,Търся възможно най-доброто по отношение на качество на звука до около 300лв. Трябва да е 2.1 или 2.0. Даже по-добре 2.0 за повече не знам къде ще ги слагам в стаята, а и съм чувал, че са по-удачни като става въпрос за качество.Относително е. Самото качество зависи от производителя и конкретният модел.Ако говорим за характера на звука между 2.0 и 2.1, то концептуално 2.1 разполага с по-добри ниски честоти заради добавения събуфър.От чисто музикална гледна точка, няма особена нужда от него, ако отдените колони са достатъчно добри. Музиката рядко има нужда от наистина ниски честоти, така че на концептуално ниво събуфърът е общо взето излишен. Без него производителят се концентрира повече върху индивидуалните колони и ако те са проектирани и изработени качествено, всичко ще е наред.За филми и игри събуфърът е по-скоро нужен, защото при тях много по-често се използват доста ниски честоти, които биха били трудни за възпроизвеждане от стандартна тонколона. Например някоя експлозия, която трябва да разтърси стаята. Това не може да се получи без събуфър. Има ибаче и друг тънък момент. На теория 2.0 е достатъчно за музика, но искам да напомня, че това зависи и от конкретния модел. Някои 2.0 комплекти са прилични и свирят добре (особено за размерите си), но все пак им липсват малко ниски честоти. Т.е. самите закони на физиката не позволяват тези колонки да възпроизведат наистина добри ниски просто защото са прекалено малки. Аудио картата ми е asus xonar u7.Надявам се моето ревю във форума е помогнало за този избор. За сега се спрях на Microlab SOLO-7C. Но се притеснявам, че може да имат проблема с бучене както доста са писали за него. Пише, че проблема с бученето е дребен и сравнено с качеството на тонколони си заслужава риска. Затова гледам и Microlab SOLO 6C, и Microlab-PRO-3.За жалост не съм чувал нито един стерео комплект на по-сериозните производители. Също така, отново за жалост, от тях на нашия пазар се намират по-лесно два от тях: Microlab и Edifier. Други по-известни производители на 2.0 комплекти като HiVi-Swan, Audioengine, M-Audio, ADAM Audio, Klipsch, Monitor Audio и др. се намират по-трудно.За жалост, поради спецификата на аудиото като цяло, е много желателно колонките да се чуят, преди да се купят, което обаче често е невъзможно. Ако си наистина сериозен и ти се занимава повече, ето някои официални дистрибутори/представители... За Monitor Audio това е Sofia Audio Centre. За Klipsch трябва да е Audio Arte & HD Studio, чиято страница не работи в момента. Ето повече информация за тях:Audio Arte & HD Studioул. Христо Смирненски 72, София (1164)Телефон: (3592) 964-1115Имейл адрес: info@audioarte-bg.com За ADAM Audio адрес и онлайн магазин можеш да намериш тук. Тях, плюс M-Audio могат да се намерят и в MusicProBG: тук и тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филип Димитров Публикувано Май 10, 2015 Author Report Share Публикувано Май 10, 2015 Надявам се моето ревю във форума е помогнало за този избор. Да, много ми помогна, впрочем новите драйвери за 8.1 от сайта на asus идват с Sonic Studio Pro for Xonar U7, което беше хубава изненада. Както и много други Ваши статии. Много ми харесва как винаги давате подробно мнение и начина на писане на статиите. Сега благодаря за изчерпателното мнение, което съм почти напълно сигурен, че няма да получа в други форуми. За жалост не съм чувал нито един стерео комплект на по-сериозните производители. Също така, отново за жалост, от тях на нашия пазар се намират по-лесно два от тях: Microlab и Edifier. Други по-известни производители на 2.0 комплекти като HiVi-Swan, Audioengine, M-Audio, ADAM Audio, Klipsch, Monitor Audio и др. се намират по-трудно.За жалост, поради спецификата на аудиото като цяло, е много желателно колонките да се чуят, преди да се купят, което обаче често е невъзможно. Ако си наистина сериозен и ти се занимава повече, ето някои официални дистрибутори/представители... За Monitor Audio това е Sofia Audio Centre. За Klipsch трябва да е Audio Arte & HD Studio, чиято страница не работи в момента. Ето повече информация за тях:Audio Arte & HD Studioул. Христо Смирненски 72, София (1164)Телефон: (3592) 964-1115Имейл адрес: info@audioarte-bg.com За ADAM Audio адрес и онлайн магазин можеш да намериш тук. Тях, плюс M-Audio могат да се намерят и в MusicProBG: тук и тук. За съжаление потънах още повече в избиране на подходящите. Предпочитам да ги взема от по-познат Български сайт затова се спирам на Microlab и Edifier.За сега съм се спрял на Microlab SOLO 6C, Microlab SOLO 7C, EDIFIER R1700BT, Microlab PRO 3, Edifier R2730DB, Edifier Studio 6 Plus. Ако Вие бяхте на мое място какво бихте взели като се има предвид, че няма да може да се чуе преди да се закупи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 10, 2015 Report Share Публикувано Май 10, 2015 впрочем новите драйвери за 8.1 от сайта на asus идват с Sonic Studio Pro for Xonar U7, което беше хубава изненада.И да, и не. Интерфейсът на новия аудио панел е около 10526 пъти по-добър от стария. Да ги сравняваме на ниво визия е все едно да сравняваме шоколадова торта с броколи. Също така добавиха Noise Gate и Perfect Voice опции за микрофона, които, ако не се лъжа, изпълняват функции на noise suppression и може би acoustic echo cancellation, не съм сигурен още. Това са все хубави неща. Според мен е глупаво, че от панел, където имаше 1000 раздела с по 1-2 опции, сега отидоха на другата крайност — всичко на един екран. Според мен истината е някъде по средата. Както и да е, като цяло според мен е подобрение.Това, което хич не ми допада, е, че липсват някои функции като Dolby Digital Live и Flex Bass. Първата не я ползвам, но е неприемливо да я е имало в по-стара версия на аудио панел и да е премахната в по-новата. Същото се отнася и за Flex Bass, с разликата, че лично аз я използвам и ми е критично важна. Писал съм на ASUS, че трябва да ги добавят тези неща отново. Панелът е бета версия, така че може би затова липсват. Ще почакаме, ще видим. За съжаление потънах още повече в избиране на подходящите. Предпочитам да ги взема от по-познат Български сайт затова се спирам на Microlab и Edifier.За сега съм се спрял на Microlab SOLO 6C, Microlab SOLO 7C, EDIFIER R1700BT, Microlab PRO 3, Edifier R2730DB, Edifier Studio 6 Plus. Ако Вие бяхте на мое място какво бихте взели като се има предвид, че няма да може да се чуе преди да се закупи?Отново да спомена, че аз не съм чувал лично нито един от въпросните модели. Всичко, написано по-долу, се базира на мнения от ревюта, дедукция и логика. Според мен Edifier R1700BT биват елиминирани директно. Те са единствените от въпросната групичка, които са с малък нискочестотен говорител — 4-инчов. Ниските честоти няма как да не пострадат от това. От по-скъпите модели най-доброто би трябвало да е определено Edifier R2730DB. Имат всичко нужно: Bluetooth pairing, единствените с цифрови входове са, единствените трилентови са, имат функционално дистантионно, разполагат с отделен изход за връзка към активен събуфър и като цяло би трябвало да звучат най-добре от всички останали. Т.е. ако цената им те устройва, решението е взето.Microlab Solo 7C и Pro 3 са прилични модели, но в този ценови диапазон гореспоменатият модел на Edifier е по-добрият избор. Pro 3 има характерната особеност, че усилвателят и ресийвърът са разположени в отделна кутия, което прави регулирането на силата на звука по-удобно, но това не мисля, че е достатъчно, за да оправдае покупката на въпросния модел. В по-ниския ценови клас битката е по-оспорвана. Там Edifier Studio 6 Plus и Microlab Solo 6C са по-равностойни противници. Имат много сходни възможности и екстри. Може би по-значимата разлика е, че ниските и високите честоти на Studio 6 Plus могат да се регулират само от потенциометрите на дясната колона, а на Solo 6C само от дистационното. Размерите им им също са много сходни, като може би по-голямата разлика е, че Studio 6 Plus са малко по-забележимо по-дълбоки. Откъм звучене, Studio 6 Plus имат малко по-добрите ниски честоти и долни средни, докато Solo 6C се справят малко по-добре с високите, но разликите трябва да са доста малки, така че и двата модела са достатъчно добри. Може би Solo 6C изпъква повече, защото е по-лесно откриваем и малко по-евтин, което му дава по-добро съотношение цена/качество. Външният вид не го коментирам, защото е субективно нещо, а и зависи от това как изглежда самата стая. Лично на мен например моделите на Edifier ми допадат повече, но пък тези на Microlab биха паснали повече в стаята ми, заради цветовата гама. Който и модел да избереш, аз, като аудио ентусиаст, ще се радвам да споделиш впечатления. И за финал, ще си призная, че заслужавам публично порицание заради непростимия ми пропуск да спомена и Sven. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филип Димитров Публикувано Май 11, 2015 Author Report Share Публикувано Май 11, 2015 Бих взел Edifier R2730DB ама не ги намирам налична по българските магазини. Ако може да ми препоръчате сигурно място от къде да ги закупя (ако има от къде) или да взимам Solo 7C въпреки прочетения от мен в интернет малък проблем на този модел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 11, 2015 Report Share Публикувано Май 11, 2015 Реномиран магазин е Ozone.bg, но нямат налични. Има опция да се заяви, но трябва регистрация и не знам колко ефективно ще е.Може би по-удачният вариант ще е да се консултираш с официалния дистрибутор за страната — Медиа Трейд ЕООД. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филип Димитров Публикувано Юни 25, 2015 Author Report Share Публикувано Юни 25, 2015 Поради непредвидени финансови проблеми чак след повече от месец ги закупих ( Edifier R2730DB ) . Днес пристигнаха. Много съм доволен. Достатъчно силни, чудесен звук, предостатъчно силен бас за мен, страхотен външен вид и изработка, страхотна функционалност. Какво повече да се иска. Определено са по-добри от сегашната ми уредба. http://prikachi.com/images/601/8193601d.jpg Благодаря на Night_Raven за чудесното предложение и изчерпателния отговор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 25, 2015 Report Share Публикувано Юни 25, 2015 Радвам се, че си останал доволен. Edifier много рядко разочароват. Особено от средния клас и нагоре. Затова е хубаво, че навлизат малко повече с времето, както и Microlab. Време е да изместят далеч по-посредствените Creative и най-вече Logitech. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост