SURF_lady Публикувано Април 30, 2015 Report Share Публикувано Април 30, 2015 Здравейте, Има ли някой който да разбира от Windows скриптове???Става въпрос за Windows 7 и по точно за следното:Трябва да напиша скрипт който да ми връща времето в определена дата, да ми стартира програма и да ми връща обратно текущото време и дата.До тук - връщам датата и стартирам програмата с @echo off date 09/01/2013 start "" "C:\Program Files\Program.exe" %1 само не знам как да ми връща текущата дата и време....Идеи някакви?? Благодаря предварително на отзовалите се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Април 30, 2015 Report Share Публикувано Април 30, 2015 Трябва да напиша скрипт който да ми връща времето в определена дата, да ми стартира програма и да ми връща обратно текущото време и дата.Променяте датата и часа до точно определени и искате после да ви връща датата и часа до настоящите? Това ли искате да направите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 30, 2015 Author Report Share Публикувано Април 30, 2015 Да, точно така, като между тях да ми отварям едно Program.exe. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Април 30, 2015 Report Share Публикувано Април 30, 2015 Няма функция, която да връща датата и часа автоматично до настоящите. Трябва ръчно да ги въвеждате. @echo off date 09/01/2013 start "" "C:\Program Files\Program.exe" %1 date 30/04/2015 Може би ако се запишат преди промяната във файл и след като искате да ги върнете, програмата да ги прочете от файла. Става доста сложно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 30, 2015 Author Report Share Публикувано Април 30, 2015 Ама така всеки път преди да стартирам скрипта трябва да му указвам днешната дата.Няма ли друг начин? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Април 30, 2015 Report Share Публикувано Април 30, 2015 По същия начин, по който я променяте. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 30, 2015 Author Report Share Публикувано Април 30, 2015 Не мога ли без да отварям всеки ден скрипта за да му сменя днешната дата??Да си я взима само някак?? Извинявам се че така разпитвам, ама съм малко нова в писането на Windows скриптове. Да не кажа малко МНОГО Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Април 30, 2015 Report Share Публикувано Април 30, 2015 Може би ако се запишат преди промяната във файл и след като искате да ги върнете, програмата да ги прочете от файла. Става доста сложно. Няма такава функция, защото просто няма откъде другаде да се вземе датата освен от регионалните настройки, а при положение, че вие сте я сменили..... нататък мисля, че се досещате. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jelio_jelev Публикувано Май 2, 2015 Report Share Публикувано Май 2, 2015 А възможно ли е след стартирането на въпросното .exe да се стартира и синхронизирането на часа със часовия сървър на windows? Така няма ли датата и часа да се сверят? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Май 2, 2015 Report Share Публикувано Май 2, 2015 А възможно ли е след стартирането на въпросното .exe да се стартира и синхронизирането на часа със часовия сървър на windows? Така няма ли датата и часа да се сверят?Зависи дали програмата изисква това. Иначе не знам дали може да се напише някакъв код на batch за синхронизацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост