Филип Димитров Публикувано Март 25, 2015 Report Share Публикувано Март 25, 2015 Здравейте,ще ми трябва една евтина компютърна конфигурация, която да сглобя. Ще се ползва за сърфиране в интернет и за домашен сървър под линукс убунту с графична среда. В момента използвам за тая задача слабия си лаптоп, но не се справя защото постоянно има товар най-вече към твърдия диск и е меко казано бавен. Най-важните и производителни части трябва да са процесора и твърдия диск. Компютъра 24/7 ще работи. Всякаква периферия имам. Най-малко 4GB RAM. С вградено видео. Не ми трябва DVD. Монитор мога да свържа с DVI или VGA. Не мога да ползвам части от друг компютър. Надявам се всичко нужда да съм написал. За сега успях да направя това: Дънна платка ASRock, FM2A78M-HD+, Socket FM2+Памет HyperX FURY Blue 4GB, DDR3, 1600MHz, CL10, 1.5VХард диск WD Caviar Green 1TB, 5400 об/мин, 64MB, SATA 3Кутия DeLux ME879, Middletower, без захранващ блок, ЧернаПроцесор AMD A10 X4 6790K, 4000MHz, 4MB, Socket FM2, BoxЗахранващ блок Sirtec ECO II HPE-450-A12S, 450W, ATX 2.3, PFC activ __________ 640.81 лв. в емаг Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Krasi Vichev Публикувано Март 25, 2015 Report Share Публикувано Март 25, 2015 http://nikem-bg.net/...1r1106p1rf.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Март 25, 2015 Report Share Публикувано Март 25, 2015 Здравейте,ще ми трябва една евтина компютърна конфигурация, която да сглобя. Ще се ползва за сърфиране в интернет и за домашен сървър под линукс убунту с графична среда. В момента използвам за тая задача слабия си лаптоп, но не се справя защото постоянно има товар най-вече към твърдия диск и е меко казано бавен. Най-важните и производителни части трябва да са процесора и твърдия диск. Компютъра 24/7 ще работи. Всякаква периферия имам. Най-малко 4GB RAM. С вградено видео. Не ми трябва DVD. Монитор мога да свържа с DVI или VGA. Не мога да ползвам части от друг компютър. Надявам се всичко нужда да съм написал. За сега успях да направя това: Дънна платка ASRock, FM2A78M-HD+, Socket FM2+Памет HyperX FURY Blue 4GB, DDR3, 1600MHz, CL10, 1.5VХард диск WD Caviar Green 1TB, 5400 об/мин, 64MB, SATA 3Кутия DeLux ME879, Middletower, без захранващ блок, ЧернаПроцесор AMD A10 X4 6790K, 4000MHz, 4MB, Socket FM2, BoxЗахранващ блок Sirtec ECO II HPE-450-A12S, 450W, ATX 2.3, PFC activ __________ 640.81 лв. в емаг Благодаря предварително. За какъв "товар" става дума? Защото ако е някое не толкова тежко приложение може да се вземе процесор, който "смуче" по-малко ток. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филип Димитров Публикувано Март 25, 2015 Author Report Share Публикувано Март 25, 2015 Благодаря за предложението.Като гледам най-малко процесора е по-добър затова ако никой не предложи друга по-хубава ще взема тази конфигурация. Товара в най-спокойно състояние (на сегашната машина, която ще е замести с този който сглобя) е някъде около 10-15МБ/с четене/писане на твърдия диск, а процесора около 5-10% . Забравих да кажа, че имам възможност след време много да ъпдейтвам компютъра. На него ще има доста приложения... Панел, web server, mail server, ftp server и други. Естествено няма да се ползва за професионални цели, а домашни и лични. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Krasi Vichev Публикувано Март 26, 2015 Report Share Публикувано Март 26, 2015 с малко по-добро захранване http://nikem-bg.net/computer-components/EVGA-430W-80-PLUS-100-W1-0430-KR Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филип Димитров Публикувано Март 31, 2015 Author Report Share Публикувано Март 31, 2015 Искам да кажа, че поръчах препоръчаната ми от krasivichev конфигурация като добавих по-хубавото захранване. Днес сутринта го получих. http://prikachi.com/images/68/8018068J.jpg Сглобих го и работи. Единствения проблем е, че процесора вдига много високи температури при натоварване (над 75-80) но това е защото няма термо паста и е със стоково охлаждане (пък може и да не съм сложил добре охлаждането). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост