maria11 Публикувано Март 15, 2015 Report Share Публикувано Март 15, 2015 Искам като си поставя флашката в някой компютър да изписва моите инициали,а не името на производителя.Мъчих я с десен и ренейм ,но не става.Приемам и многоредови съвети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Март 15, 2015 Report Share Публикувано Март 15, 2015 Мъчих я с десен и ренейм ,но не ставаЗащо? Грешка ли дава? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Март 15, 2015 Report Share Публикувано Март 15, 2015 Да не е лекувана срещу autorun? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 15, 2015 Report Share Публикувано Март 15, 2015 Ако не е имунизирана срещу autorun заплахи, можеш да направиш следното... Отвори Notepad, въведи следния текст, като на мястото на XXX постави каквото искаш да е наименованиоето:[autorun] Label=XXXЗапази го като Autorun.inf, след което просто го копирай на флаш устройството. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Март 16, 2015 Report Share Публикувано Март 16, 2015 [autorun] Label=XXXЗапази го като Autorun.inf, след което просто го копирай на флаш устройството. Това са празни глупости. Правя експеримент върху флашката си и нищо не се получава. Спомням си, че външния ми хард оригинално съдържаше ауторъна и иконка + PDF. От моя компютър устройството се виждаше с тази икона. След форматиране и запазване на ауторъна + иконката, които ги върнах, повече не се виждаше тази иконка. Параметрите са следните: icon=toshiba.ico Но те по никакъв начин не помагат за това, за което са предназначени! Знам че името на устройството се мени при формат на ниско ниво! На пича му трябва инструмента като Low Level Format Tool и забравя че е идвал тук. На него помня, че можеш да окажеш името на устройството, без никакви ауторъни, които както вече казах даже не бачкат! Поне за съвременните модерни операционни системи на Микрософт са чиста натурална глупост, от епохата на динозаврите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 16, 2015 Report Share Публикувано Март 16, 2015 Това са празни глупости.Ама разбира се. Извинявам се, че предложих най-известния и доказан метод, който лично съм използвал и съм установил, че работи. Също така се извинявам, че не се съобразих, че ти винаги знаеш повече от другите и винаги имаш отговор. Ще се радвам да го споделиш, защото така всички ще се насладим на твоя гений. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Март 16, 2015 Report Share Публикувано Март 16, 2015 Гения тук си ти, а не аз. Иначе аз за какво мислиш, че съм дошъл тук? Няма Night_Raven, няма Zig Zag. Има Night_Raven, има Zig, има и Zag. По малко черпя от твоя и от на колегите ти опит, пък и винаги си бил любезен, макар и не винаги да си ми помагал, защото не си поискал. Само ти се набивам в очите като някакъв всезнайко, дето си мисли, че знае какво говори. Знам и споделям какво аз знам, до доказване на противното.Относно споделянето, не знам защо не си го прочел, но препоръката ми беше да форматира на ниско ниво с hdd low level format tool. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Март 16, 2015 Report Share Публикувано Март 16, 2015 В Windows Explorer щракваш на диска, съответстващ на флашката, натискаш F2, потвърждаваш ако UAC изгрее за разрешение. Вписваш името на диска и натискаш Enter. Това е, ако няма забрани за autorun (разните форми за превенция). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 16, 2015 Report Share Публикувано Март 16, 2015 Относно споделянето, не знам защо не си го прочел, но препоръката ми беше да форматира на ниско ниво с hdd low level format tool.Което не виждам как би помогнало в случая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Март 16, 2015 Report Share Публикувано Март 16, 2015 Което не виждам как би помогнало в случая. Преди формата май излизаше потвърдителен прозорец, който дава възможност да промениш името на устройството. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Март 16, 2015 Report Share Публикувано Март 16, 2015 Няма смисъл да се форматира, за да се сложи етикет - може и от админска онзола да с промени:Start->Search-пишеш cmd и като се появи черната иконка, щракваш с десен бутон по нея. Избираш run as administrator. В черния джам пишеш:label c: System примерно и натискаш Enter Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maria11 Публикувано Март 16, 2015 Author Report Share Публикувано Март 16, 2015 Изчетох,коментарите и Благодаря ,но към момента флашката е заразена .Беше третирана според съветите в тази тема :http://forums.softvisia.com/index.php/topic/16990-%D1%84%D0%BB%D0%B0%D1%88-%D1%88%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81/ .Прикрепила съм лог файла на MCShield Real-Time Monitor .Как да действам понатам. Заразяването стана след всички изброени процедури в дадената тема на чужд компютър ,след като забравих да изключа някакъв процес от Task Manegar -а .Операционната система беше Windows XP . Аз съм на 7 -ца. Как да чистя без да затрия всичко важно на флаша.Та по темата с името на флашката на моя компютър не излизат избраните инициали,но на други компютри се показват исканите от мен инициали ? Къде е ключа от бараката ?Това е лог файла ,споменат по-горе temp_Scan_G-Notepad.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maria11 Публикувано Март 16, 2015 Author Report Share Публикувано Март 16, 2015 Сетих се че може да е полезно как изглежда флашката след като съм я минала със споменатите програми .Прикачвам един скрийншот: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 17, 2015 Report Share Публикувано Март 17, 2015 Можеш да сканираш флаш паметта и с антивирусната, която имаш инсталирана, и/или също така с Malwarebytes Anti-Malware. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Март 17, 2015 Report Share Публикувано Март 17, 2015 Изтегли и стартирай eset online scanner. Сканирай и закачи тук лога. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост