Simeon Vasilev Bokov Публикувано Март 15, 2015 Report Share Публикувано Март 15, 2015 Здравейте,имам лаптоп Acer Aspire 5542G и имам следният проблем:Когато напитска power бутона има светлина вентилатора работи,но няма картина и звук.След като го носи при един приятел каза че на външен вид няма нищо изгоряло,пробвахме и на отделен монитор и пак не стана.След което се запознах с проблема "Black screen'' и решението е флаш на биоса,но никаде не намерих точните стъпки за моя модел.Самите файлове са по-различни от всички клипове, в които се обяснява за флаш на биоса.Моля помогнете ми кои точно файлове трява да се сложат на флашка и как да се преименуват.Няма смисъл да поствате стъпките,защото сам прочел цялата налична информация във нета(за acer aspire one ili 57Z....и т.н.) искам ясна информация конкретно за флаш на моя модел.Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Март 15, 2015 Report Share Публикувано Март 15, 2015 Модела на лаптопа е? Когато напитска power бутона има светлина вентилатора работи,но няма картина и звук.Това ми прилича на отлепен чипсет или видеочип. Съмнявам се, че с префлашване на BIOS ще тръгне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Март 15, 2015 Report Share Публикувано Март 15, 2015 Кога и как възникна проблемът? Само не се опитвай да ни омайваш - ние не сме сервиз. Ако споделиш истината по-може да сме полезни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Simeon Vasilev Bokov Публикувано Март 15, 2015 Author Report Share Публикувано Март 15, 2015 model no:MS2277Така реших да запазя подробностите защото помолих за едно доста просто нещо,но явно никой си няма и идея как се прави флаш на конкретен модел,но все пак.1.Лаптопа е погледнат и от др човек който се занимава именно с такава дейност,неговата идея беше,че самият кабел за монитора е изгорял,пробвах го на друг монитор, но проблеми явно не е в него.2.Рам,процесор,видео,хард + самия екран са в отлично състояние защото са пробвани на др лаптоп.(добра идея на chipseta на videoto,но ще има звук като welcom windows sound и т.н.).3.На лаптопа не е правен опит за upd. на биос или преинсталация на OS.Няма сменени части и предишни проблеми.Проблема стана,като го изключих и при следващото пускане нито картина нито звук(както обикневенно става при именно този проблем "'black screen of death".)Очаквам други идеи,след като подробно обясних ситуацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Март 15, 2015 Report Share Публикувано Март 15, 2015 Свали батерията, натисни бутона за влючване и го задръж за 10-ина секунди. Сложи батерията. Натисни бутона за включване. Ако не помогне: На друг компютър изтегли последната версия на BIOS, която e 1.09. Разархивирай от изтегления файл от папка DOS файла JV50T109.wph и го преименувай на ZG5IA32.FD. Копирай го на FAT32 форматирана флашка. Сложи флашката в дефектния компютър. Натисни и дръж Fn+Esc, сега без да ги пускаш, натисни бутона за включване. След няколко секунди освободи Fn+Esc. След известно време power button ще спре да мига и компютърът ще се рестартира. Забележка: Добре е флашката да е с индикатор. ППП Моля, коригирай тона си, защото никой с нищо не ти е задължен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост