Aurum Публикувано Февруари 8, 2015 Report Share Публикувано Февруари 8, 2015 Здравейте,Пиша ви във връзка със следния проблем,който ми се появи днес ,при опит за преинсталиране на Windows XP,на стария ми комп.Първо ще изброя , какво съм направила до момента,та да стане ясно ако още в началото съм объркала нещо.За начало започнах с форматирането на флашката във формат fat 32,защото ще инсталирам ХР.После iso файла в уиндоуса го екстрактнах във форматираната вече флашка.Влязох в BIOS на компа и промених настройките от менюто да буутва първо от USB HDD,и после когато трябва да ми изпише да натисна клавиш за да започне да инсталирва,ми дава съвсем различно съобщение : "An operating system wasn't found. Try disconnecting any drives that don't contain an operating system" И до там,пробвах да кача на флашката други windows xp - та , в случай че това което съм дръпнала от замунда да не би да е бъгав,но същата работа.Помня че и миналия път ,когато го преинсталирах пак имаше някакви проблеми с буутването в началото,но не помня как точно ги оправих.Та ако имате някакви идеи за разрешаване на проблема,с радост ще ги пробвам,само да стане.... Въпросния комп не блести с кой знае какви характеристики : 512 RAM , 2.5 MHZ - процесор и видеокартата е от по-старите.CD - четеца,съм забелязала от отдавна че като вкарам диск и изобщо не реагира,че съм сложила нещо,което си е странно,при положение че почти не съм го ползвала,но явно му е дошло времето.Та и затова не мога да пробвам да инсталирам от CD - диск и остава като единствена надежда флашката. Ако се изисква някаква друга информация,с цел разрешаване на проблема- ще упомена допълнително в друг пост.Благодаря предварително ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 8, 2015 Report Share Публикувано Февруари 8, 2015 За да стартира инсталацията от USB устройството, не е достатъчно да се разархивират файловете върху него - информацията за boot-ването трябва да е записана върху точно определен сектор/адрес на устройството. (Има си стандарт за това и BIOS работи по този стандарт.)Има много начини да създадеш стартиращо USB устройство, един от най-лесните е като използваш програмата WinSetupFromUSB или друга подобна програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост