miazmatik Публикувано Януари 30, 2015 Report Share Публикувано Януари 30, 2015 Здравейте, заглавието не е съвсем точно, но както и да е. Та на проблема, закупих компютър втора ръка, сравнително стар, но за домашно ползване като втори комп става. Уточнявам, че купих само компютъра без монитор, тъй като имах стар монитор, който мислех да ползвам. Включих всичко и започна инсталацията, след известно време монитора започна да гасне. Реших че е развален, гасне през две-три секунди, включвам го от копчето, тръгва пак гасне и така...Но питането ми не е за монитора,ясно е че има дефект, все пак успях да инсталирам windows. И си инсталирах HWMonitor , тук идва притеснението ми, програмата показваше температури на твърд диск и процесор! Други показания нямаше, може да ви се вижда смешно, но възможно ли е този компютър да няма дънна платка? И от това да гасне монитора, а не че е бил развален? Въобще възможно ли е да стартира комп без дънна платка? Сега не мога да тествам компа, нямам монитор до една седмица ще си закупя, но този проблем ме тревожи? Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Януари 30, 2015 Report Share Публикувано Януари 30, 2015 И си инсталирах HWMonitor , тук идва притеснението ми, програмата показваше температури на твърд диск и процесор!Какво е притеснителното?Други показания нямаше,Защото няма датчици.възможно ли е този компютър да няма дънна платка?Ако няма дъно, тогава къде си боцнал всички компоненти? Рестартирането може да е от всичко. RAM, HDD, видеокарта, калпави драйвери, некачествено захранване и още куп причини. Като за начало опитай да върнеш първоначалните настройки на BIOS. Махни батерията от дъното за 4-5 минути и я постави пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Януари 30, 2015 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2015 Благодаря за отговора. Не съм се сетил,че може да няма датчици. Не съм обяснил добре, няма рестартиране, монитора ,присветва и гасне през две-три секунди.Но предполагам има дефект той,затова ще купя нов. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Януари 30, 2015 Report Share Публикувано Януари 30, 2015 Благодаря за отговора. Не съм се сетил,че може да няма датчици. Не съм обяснил добре, няма рестартиране, монитора ,присветва и гасне през две-три секунди.Но предполагам има дефект той,затова ще купя нов.Като пробваш на новия монитор пиши какво е положението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост