kenshiro Публикувано Януари 18, 2015 Report Share Публикувано Януари 18, 2015 Здравейте! Проблемът ми е, че се наложи да инсталирам 2-ра ОС - Linux Kubuntu 14.10 на лаптоп, с вече инсталирана такава - windows 7 - 64 bits, но след инсталацията не мога да избирам между 2-те. Със стартирането на лаптопа, директно ми се зарежда кубунтото. Надявах се, че няма да се стигне до подобни изпълнения, но ето резултата. Има ли начин да сучвам между 2-те? Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Януари 18, 2015 Report Share Публикувано Януари 18, 2015 Здравейте! Проблемът ми е, че се наложи да инсталирам 2-ра ОС - Linux Kubuntu 14.10 на лаптоп, с вече инсталирана такава - windows 7 - 64 bits, но след инсталацията не мога да избирам между 2-те. Със стартирането на лаптопа, директно ми се зарежда кубунтото. Надявах се, че няма да се стигне до подобни изпълнения, но ето резултата. Има ли начин да сучвам между 2-те? Благодаря предварително!По време на инсталацията на Kubuntu посочи ли че има и друга ОС??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Януари 18, 2015 Author Report Share Публикувано Януари 18, 2015 Ами инсталирах я съобразно указнията, че има такава (освен, ако не съм пропуснал нещо). Не съм форматирал дялове. Дaл съм разрешение на директориите от уиндолса да се виждат и в линукса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Януари 19, 2015 Report Share Публикувано Януари 19, 2015 Първо може да се пробва в конзолата да се напише sudo update-grub и да се провери дали Windows 7 не се е появил в GRUB менюто. Ако не, ще трябва ръчно да се добави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Януари 19, 2015 Report Share Публикувано Януари 19, 2015 Има ли начин да сучвам между 2-те? Благодаря предварително! Разбира се че има. Четете ли английски? https://help.ubuntu.com/community/Grub2По-точно тази част: https://help.ubuntu.com/community/Grub2/CustomMenus A sample entry for Windows. menuentry "Windows 7" { insmod ntfs set root='(hd0,1)' search --no-floppy --fs-uuid --set a3f1ea41fc67a3f1 chainloader +1 } Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Януари 19, 2015 Author Report Share Публикувано Януари 19, 2015 Мерси за отговорите, но аз вече рестнах компа и реших да я кача на виртуалка, защото много се бяха омазали нещата и да, разбирам английски (поне донякъде) Този тема ще е полезна за в бъдеще. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост