ozic Публикувано Януари 15, 2015 Report Share Публикувано Януари 15, 2015 С лаптоп съм и имам рутер. Имам и парола на рутера, но ... Преди няколко дни дойде мой познат в нас с Нещо с антени. Пусна това Нещо с антени и за минута ми разбра паролата, отделно и други пароли разбра. Така и не ми обясни какво е това Нещо.Как да си защитя рутера по-добре? Има ли начин да се сложат няколко пароли или нещо друго, за да не се разбива толкова лесно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Януари 15, 2015 Report Share Публикувано Януари 15, 2015 WPA2+AES+поне 10 символна парола и изключен WPS. Ако не се ползва някакъв вектор на атака като слабост в самия фърмуер на рутера, за да се извъртят всички комбинации, няма да стигне цялото време отредено на Вселената. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Януари 15, 2015 Author Report Share Публикувано Януари 15, 2015 Какво е WPA2+AES и WPS? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Януари 15, 2015 Report Share Публикувано Януари 15, 2015 Методи за защита на връзката при безжично предаване на данните. Променят се в контролния панел на рутера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Януари 16, 2015 Author Report Share Публикувано Януари 16, 2015 Къде да ги видя тези настройки? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Януари 16, 2015 Report Share Публикувано Януари 16, 2015 Къде да ги видя тези настройки?Трябваше поне във един от твоите постове да споменеш модела на рутера ти! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ExaFlop Публикувано Януари 18, 2015 Report Share Публикувано Януари 18, 2015 В браузъра на адрес192.168.0.1или192.168.1.1Ще изплува прозорец за въвеждане на потребител и парола.Погледни отдолу на рутъра - там би трябвало да са изписани адресът и информацията за вписване.Виж си ръководството на рутъра за повече инфо къде са Security настройките. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Февруари 1, 2015 Author Report Share Публикувано Февруари 1, 2015 Това са ми настройките: В тези настройки се влиза със стандартно име и парола, следователно всеки може да влее и да ми промени настройките. Как да променя и тези данни, освен другите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 1, 2015 Report Share Публикувано Февруари 1, 2015 Първо в раздела QSS забраняваш тази функция. След това в раздела Wireless -> Security задаваш нова парола, по-горе вече писаха какво да е шифроването.В System tools -> passord променяш паролата за достъп до рутера.Може и още да се направи, но напиши модела и версията на рутера (не е чак толкова важно, но е добре да се знае). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Февруари 1, 2015 Author Report Share Публикувано Февруари 1, 2015 Тези полета за какво са? В смисъл това е името на мрежата или името на рутера? Още нещо: сега името на мрежата ми е Ivan, как да го променя?Промених името и паролата и сега не мога да вляза в настройките на рутера :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 1, 2015 Report Share Публикувано Февруари 1, 2015 На снимката са показани Текущо потребителско име, Текуща парола, съответно - Ново потребителско име, Нова парола, Повтаряне на новата парола.Името на мрежата се променя от раздела Wireless -> Wireless settings -> Wireless Network Name:.По какъв начин се свързваш с рутера в момента - жично или безжично? В краен случай можеш да възстановиш стандартните настройки - на задния панел на рутера има бутон за тази цел. Може да се наложи да се обадиш на доставчика си след това или да си погледнеш договора, в случай, че трябва да въвеждаш някакви настройки, дадени от доставчика. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Февруари 1, 2015 Author Report Share Публикувано Февруари 1, 2015 Безжично - с лаптоп съм. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gogulef Публикувано Февруари 1, 2015 Report Share Публикувано Февруари 1, 2015 тук си пишеш името на мрежата.от тук си сменяш паролата и защитатаи reboot Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Февруари 2, 2015 Author Report Share Публикувано Февруари 2, 2015 Смених името и паролата за влизане в настройките и ми изписа това: Изискват се потребителско име и парола за сървъра. Той казва: TPLINK .... И отдолу имам поле за име и парола, но каквото и да напиша - само това се появява. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Февруари 4, 2015 Report Share Публикувано Февруари 4, 2015 Когато са въведени паролата и nickname-а за влизане в настройките, сигурно ли е, че са били написани с латински символи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост