Napster Публикувано Декември 6, 2014 Report Share Публикувано Декември 6, 2014 Здравейте хора имам проблем със изтриването на даден папка във /var/www/htmlПроблемът е следнят влизам със файлзилата и виждам само папка html няма ги обичайните var/www (нз защо но все пак сайта тръгна ) качих съответните файлове html,java,jpg-ta,php и тн. (общо взето произволен сайт) до тук добре Но сега искам да истрия дадена папка? натискам delate... оказа че не-мога да трия папките, сякаш нямам права, не ми излиза никакво съобщение като грешка просто дава че се трие но като вляза повторно виждам че не е истрита:? ,но мога да променям именатаим което ме задълбочи.. (защо мога да променям имената на папките а немога да ги трия..? ) пробвах със някой файл изтрих го успешно..Със ubuntu 14.04 server съм Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 6, 2014 Report Share Публикувано Декември 6, 2014 Най-вероятната причина са правата. Лог през ssh до машината, ls -l и евентуална смяна на флаговете на директорията или директно sudo rm -r /directory Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Napster Публикувано Декември 6, 2014 Author Report Share Публикувано Декември 6, 2014 Да със командата става sudo rm -r /directory със ssh нещо не мога да се спрявя нали тегля си Bitvise SSH Client пиша всичко как си е логва се но нещо не мога да видя фйловте които са качени на сървъра то ест папката var/www/html или поне ми дава грешка че не може да стигне до там А със файл зилата го нямам тоя проблем Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 7, 2014 Report Share Публикувано Декември 7, 2014 Трябва да помоля да ползвате пунктуация и да си формирате изреченията малко по-добре, защото така са трудни за разбиране. Да разбирам ли, че се свързвате през ssh до сървъра? Ако е така, то изпълнили ли сте горната команда и какъв е изхода от нея? Може да се види в коя директория в момента се намирате с pwd и ако не сте в var/www/html може да стигнете до там с cd. За да изтриете директорията обаче, трябва да сте едно ниво нагоре, тоест ако трябва да се изтрие /html, вие трябва да се намирате в /var/www или по-нагоре, като тогава ще трябва да пишете целия път. Edit - Сега забелязах, че сте изписали var/www/html, а правилния синтаксис е /var/www/html, тоест добавяне на още една наклонена черта. И rm -r ще изпълни рекурсивно изтриване на цялата директория и всички поддиректории, така че трябва да се борави внимателно с нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Napster Публикувано Декември 7, 2014 Author Report Share Публикувано Декември 7, 2014 принциптно когато не мога да истрия дадена папка или файл чрез filxezila използвам следната команда във терминала sudo rm -rf /var/www/html/forum/cache/lang_cache/5 със нея трия определен файл/папка ето и резултата от Bitvise SSH Client http://storage4.album.bg/fc4/ssh_d6108_31708638.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 7, 2014 Report Share Публикувано Декември 7, 2014 Да, тази команда ще изтрие файл или папка.Не съм работил с Bitvise SSH Client и не мога да дам конкретни съвети. Когато се кликне на таба SSH, какви са опциите? Като цяло идеята ми беше да се ползва SSH клиент и да се направи логин към сървъра, за да се изтрият конкретните неща, които трябва да се изтрият, защото при всички случаи изтриване с rm ще доведе и до триене на директорията/файла, докато при ползването на Filezilla явно има някакви проблеми. Между другото, такова логване може да се направи и през putty. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост