ironbut Публикувано Декември 4, 2014 Report Share Публикувано Декември 4, 2014 Здравейте, съфорумници! Преди два дни ми се появи странен проблем! След като натисна бутона за рестарт, компютъра не реагира веднага, но след 3,4 секунди се изключва сам, след което, след около 2,3 секунди стартира. С две думи, не се рестартира нормално. Дънната платка ми е Gigabyte GA-P55 US3L v 1.0 BIOS Version F7, Процесор Intel Core i5-750 CPU Clock 4000.0 MHz (original: 2667 MHz, overclock: 50%) охлаждане Corsair H60. Рамта ми е 2 X Transcend JM1333KLU-2G 2Gb. и Corsair Value Select CMV4GX3M1A1333C9 4Gb. Taймингите и на трите платки ги смених от 9-9-9-24 на 7-7-7-24 (такива бяха инструкциите във видеото с настройките за овърклока) Захранване Corsair CX750M. Graphic card Radeon R9 280X. Проблема с рестарта се появи след като овърклокнах процесора и смених таймингите на рамта. Иначе всичко останало си е наред. Системата съм я тествал с AIDA64 System Stability Test за около 20 ина минути и няма проблеми. Benchmark тестове не съм правил, но вчера играх Crysis 3 около 3 часа без никакъв проблем. Ако някой може да помогне, ще съм ви много благодарен! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 4, 2014 Report Share Публикувано Декември 4, 2014 Като за начало ще е добре да се дадат напреженията на системата, най-добре ще е ако се измерят с волтметър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ironbut Публикувано Декември 4, 2014 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2014 Благодаря, за бързия отговор! За съжаление нямам под ръка мултицет в момента. Това което мога да дам, са снимки на напреженията от биос. http://s15.postimg.org/a4ittj9tn/20141204_181559.jpgpicuploadhttp://s16.postimg.org/jpc23mnhh/20141204_181655.jpgbild hochladenhttp://s13.postimg.org/3z78q845j/20141204_181730.jpgdirect upload Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Декември 4, 2014 Report Share Публикувано Декември 4, 2014 Може да се опита да се върнат нормалните настройки на процесора и РАМТА.Даже едно по едно.Поне да се разбере дали от там е проблема или е станало нещо по тежко!Щом проблема е станал след овърклока и таймингите!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ironbut Публикувано Декември 5, 2014 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2014 С фабричните настройки няма проблем, обаче на мене ми трябва овърклокнат, че иначе ми идва слаб процесора. Не съм много наясно с волтажите и не смея да пипам нищо, просто следвах инструкциите от един клип с настройки за овърклок на същото дъно и същия процесор в ютюб. Ако е нещо по-тежко, ще се мисли за ново дъно и нов CPU, но не ми се вярва! Както написах в първия пост, всичко си работи нормално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 5, 2014 Report Share Публикувано Декември 5, 2014 Щом като няма проблем при фабрични настройки, значи може да се опита да се свалят малко текущите стойности на множителя на процесора. Другото, което може да се опита е да се върнат заводските тайминги на RAM паметта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barbuncela Публикувано Декември 5, 2014 Report Share Публикувано Декември 5, 2014 С фабричните настройки няма проблем, обаче на мене ми трябва овърклокнат, че иначе ми идва слаб процесора. Не съм много наясно с волтажите и не смея да пипам нищо, просто следвах инструкциите от един клип с настройки за овърклок на същото дъно и същия процесор в ютюб. Ако е нещо по-тежко, ще се мисли за ново дъно и нов CPU, но не ми се вярва! Както написах в първия пост, всичко си работи нормално.Щом можеш да си позволите ново дъно и процесор,не е ли по-добре да си вземете направо подходяща конфигурация която отговаря на изискванията ви! Оверклока е решение,но не съвсем,(особено ако може да си позволите,нещо по мощно)защото се изисква допълнителна мощност от процесор,захранване,ram,видеокарта.. По високи температури,по добро охлаждане,което може да предизвика допълнителни проблеми! Само една идея е! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост