Jump to content

Програма за запис на Десктопа

Препоръчан пост

Здравейте Колеги,

тези дни ми се наложи да направя едно представяне за работа с определен файл.

Доста изчетох статиите на колегата Night_Raven (направени са супер)

http://prikachi.com/images/289/7710289o.jpgно имам друго питане, което не намерих и то е следното:

Ако използвам някоя от предложените програми и си запазя файлът в .mp4 (за да бъде по-малък) мога ли след това да добавям онези, как да го кажа изкачащи прозорци(подсказки), т.е десктопа е сниман, виждат се всички кликвания в моя случай върху бутони и в този/тези моменти да се появява балонче от сорта на: Тук или с този бутон правите еди какво си.

Наясно съм, че след записа ще трябва да се обработва, но може ли с тези програми или можете да ми предложите и други алтернативи, няма значение дали са платени или не ако е супер програмата ще си я закупя, а и да е нещо по-лесно, четох за Camatsia studio и тем подобни, но това е "мътна индия" в главата ми, а и не разполагам с толкова много време да чета и тренирам за да се усъвършенствам.

Благодаря предварително

Поздрави

Сподели другаде

Здрасти k0st4din,

пробвай с тази: BB FlashBack Pro

тука има видео файл как се работи с нея: http://www.bbsoftware.co.uk/movies.aspx?name=HowToRecord2&app=FlashBack2&rid=0

тук съм качил видеоклип направен със  BB FlashBack Pro  към моя програма:

http://www.youtube.com/watch?v=m0KtKwIOsuI

самата програма към която е хелпа може да я видиш тук: http://www.bbsoftware.co.uk/BBFlashBack/Home.aspx

много лесно се работи с нея и има неограничени възможности

поразгледай я когато имаш време

Сподели другаде

Предложените от мен програми са за чист запис без допълнителни анотации. Не че не можеш да добавиш и подобни анотации към вече записан клип с помощта на някой видео редактор, но е по-добра идея да го направиш при самото му създаване. Споменатата BBFlashBack е една от най-добрите за тази цел. Единственият ѝ минус е, че е доста скъпа.

Сподели другаде

Здравейте, 

наистина програмата е супер, но това са доста пари за мен и то само за една видео презентация.

Няма ли нещо по-евтино, което само да може да го запише в .mp4 формат (може и друг да е формата, въпроса е да не е огромен файлът) и да мога след като съм записал видео клипа да поставя анотацията/те и след това да го изпратя по e-mail-ите?

Night_Raven, ако това което искам да снимам е в ексел например, как да го разбирам да правя анотацията по време на записа (аз си го обяснявам да седна и да правя нещо от сорта на comment-и) или бъркам?

Сподели другаде

Здрасти k0st4din,

подготви си няколко документа предварително написани

в Notepad и ги минимизирай в task bara,

при всяко обяснение ще максимизираш,

определения предварително написан документ,

и след това ще го минимизираш пак в task bara,

за определено време,.

като си подготвиш предварително написаните документи

да ти стоят активни в task bara, пускаш видеото и

един по един ги извикваш, по време на видео записа.           

За да е по ефектно видеото, може да маркираш

нужните изречения по време на видеозаписа.

Нещо подобно на този видеоклип може да направиш:

http://vbox7.com/play:741b5d74

номерираш си стъпките във видеото:1,2,3,4,5,6,7,8 и.т.н.

маркираш първа стъпка минимизираш текста,

показваш как става,

след това минаваш на втора точка маркираш и нея,

после показваш как ще стане и т.н. 

Сподели другаде

On 11/8/2014 at 3:53 PM, k0st4din написа:

Здравейте, 

наистина програмата е супер, но това са доста пари за мен и то само за една видео презентация.

Няма ли нещо по-евтино, което само да може да го запише в .mp4 формат (може и друг да е формата, въпроса е да не е огромен файлът) и да мога след като съм записал видео клипа да поставя анотацията/те и след това да го изпратя по e-mail-ите?

Night_Raven, ако това което искам да снимам е в ексел например, как да го разбирам да правя анотацията по време на записа (аз си го обяснявам да седна и да правя нещо от сорта на comment-и) или бъркам?

TipCam може да добавя анотации по време на самия запис, доколкото си спомням. Програмата обаче е платена, не е толкова добра като записваща програма и е стара.

Wink също мисля, че може това, което искаш, и е безплатна, но на мен ми се стори неудобна.

Иначе BBFlashBack работи на следния принцип: прави се запис в специален за програмата формат, който не съдържа видео. След това се отваря в редактора и може да се добавят звук, анотации, да се премахват кадри и т.н. и т.н., след което се изнася (export) във видео. Разбира се програмата може да записва и директно във видео файл, но тогава не съм сигурен дали може да се добавят анотации.

On 11/8/2014 at 5:15 PM, naskobk написа:

Здрасти k0st4din,

за определено време,.

като си подготвиш предварително написаните документи

да ти стоят активни в task bara, пускаш видеото и

един по един ги извикваш, по време на видео записа.           

За да е по ефектно видеото, може да маркираш

нужните изречения по време на видеозаписа.

Нещо подобно на този видеоклип може да направиш:

http://vbox7.com/play:741b5d74

номерираш си стъпките във видеото:1,2,3,4,5,6,7,8 и.т.н.

маркираш първа стъпка минимизираш текста,

показваш как става,

след това минаваш на втора точка маркираш и нея,

после показваш как ще стане и т.н.

Ще извиняваш, ама това са абсолютно селски изпълнения. Никой уважаващ себе си създадел на ръководства или презентации не би прибегнал до подобни неща.
Сподели другаде

On 11/8/2014 at 6:39 PM, Night_Raven написа:

TipCam може да добавя анотации по време на самия запис, доколкото си спомням. Програмата обаче е платена, не е толкова добра като записваща програма и е стара.
Wink също мисля, че може това, което искаш, и е безплатна, но на мен ми се стори неудобна.

Иначе BBFlashBack работи на следния принцип: прави се запис в специален за програмата формат, който не съдържа видео. След това се отваря в редактора и може да се добавят звук, анотации, да се премахват кадри и т.н. и т.н., след което се изнася (export) във видео. Разбира се програмата може да записва и директно във видео файл, но тогава не съм сигурен дали може да се добавят анотации.

Супер, много ти благодаря за съдействието.

В понеделник ще направя запитване в офиса, дали биха ми отделили някакъв бюджет, поне да разделим сумата за тази програма и да си я закупя, ако пък кажат НЕ то ще изпробвам да направя нещо с другите две предложени ми от теб. :)

On 11/8/2014 at 5:15 PM, naskobk написа:

за определено време,.
като си подготвиш предварително......................................

Наистина благодаря и на теб, но не бих го направил този начин, защото най-малкото ще си умра от срам. :( 

Сподели другаде

Безплатната CamStudio с нейния lossless CamCodec е трепач от където и да я погледнеш! Пишеш предварително анотациите и след това се изреждат с клавиш. По-маневрена и по-прецизна е в Autopan в сравнение със скъпото чудовище FlashBack. Всеки уважаващ себе си потребител започва да се учи от нея. А тя дава достатъчно. Стига ти да го поискаш.

So where can I get it and how much does it cost?

You can download and use it completely free - yep - completely 100% free for your personal and commercial projects as CamStudio and the Codec are released under the GPL

Сподели другаде

Здравейте отново, май ще ми се случат нещата в работата, но имам едно питане - след дълго четене упътването на програмата BB не успявам да намеря инструкциии как ако клипа е доста дълъг повече от една песен време, та тази програма може ли да й се зададе да повтаря песента докато свърши клипа (говорим за качване на mp3 по време на edit на клипа) , защото от видео клиповете на naskobk, в официалната страница на програмата не го видях никъде. Благодаря предварително.
Сподели другаде

• 1 month later...