Jump to content

Избор на тонколони за компютър

Препоръчан пост

Здравейте, можете ли да ми помогнете с избора на колони за компютър 2.1 . Ще ги използвам единствено и само за слушане на музика, предимно хаус и ми трябват колони със стабилен бас. 
Помещението не е много голямо (стая в общежитие) не съм сигурен за точните размери .

Спрял съм се на тези модели http://www.technopolis.bg/b2c/details/568260/P11020301/Kompyutarni-tonkoloni-TRUST-TYTAN-2.1-/WHITEи тези http://www.technopolis.bg/b2c/details/568260/P11020301/Kompyutarni-tonkoloni-TRUST-TYTAN-2.1-/WHITE

Какво ще кажете, някой чувал ли ги е на живо ? Или пък предложете някаква друга алтернатива в този ценови диапазон. Не ми трябват скъпи колони понеже те ще са само за общежитието.

Благодаря за отделеното време.

Сподели другаде

Trust, противно на името си, не заслужават голямо доверие що се отнася до тонколони. Не са лоши/боклуци и за непретенциозен потребител ще са достатъчни да си слуша MP3-ки и/или радио онлайн, но дотам. Просто могат да се намерят по-добри предложения за тези пари.

Тук искам да вмъкна, че не е задължително да вземеш 2.1 комплект. Ако ще ползваш колоните само за музика, която няма да е рап/хип-хоп, тогава можеш да се насочиш и към 2.0 модел колони. Моделите със събуфър обикновено разполагат с по-ниски честоти точно заради него, но пък и вероятността ниските честоти да са по-бумтежни и не толкова добре контролирани е по-голяма. Комплектите колони без събуфър имат по-голяма вероятност да звучат по-стегнато откъм ниските честоти, което за музика като цяло е хубаво нещо, с изключение на рап/хип-хоп жанровете, които разчитат 90% на бас, който да се разлее навсякъде.

Когато става въпрос за колони, първият производител, който трябва да се погледне, е Edifier. Това са общо взето най-качествените колони на нашия пазар в момента. Основният им проблем е, че се намират малко по-трудно като цяло и разнообразието от модели е малко по-ограничено. В твоя ценови диапазон не виждам 2.1 модели. Поне не и в Pazaruvaj.com. Има под 100 лв. и след това чак около 200 лв. Ако говорим за 2.0 модели обаче, има някои подходящи: R1280T и R1700BT.
На второ място бих класирал Microlab, които също имат отлични предложения. От техните модели препоръчвам повечето модели от FC (FineCone) серията: FC-330, FC-530, FC-530U и FC-550. Ако не те бърка да вземеш 2.0 колони и можеш да се напънеш малко с цената, SOLO 6C са отлични.

Алтернативен вариант са моделите на Creative и Logitech, но те не са оптимални. Creative все още имат тук-таме някой сносен модел, но далеч не са това, което бяха. Logitech, по мое мнение, пък никога не са имали наистина добри колони, но името продава. Говорейки за име, плаща се за него и при двата производителя. Т.е. продуктите им не са кой знае какво, но цените стоят прилично високи заради марката. Единственият плюс на тези два производителя е, че се намират много лесно, защото са популярни.

Genius са друг производител, който можеш да погледнеш, макар като цяло да не са чак толкова добри. Визирам конкретно флагманските им модели, които са насочени към геймърите: SW-G2.1 1250/1800/2000/3000. Бидейки насочени към геймърската аудитория, те са по-шарен и лъскави, което обикновено се харесва на този тип потребители. Други хора пък предпочитат по-класическа и стилна визия и не харесват подобни лъскавини (като мен). Като цяло тези модели не са нищо особено, но за тези пари са определено приемливи, дори може би са прилична конкуренция на Creative и Logitech. Споменавам ги за всеки случай, ако наистина ти допаднат, макар аз категорично да стоя зад мнението, че истината е в Edifier и Microlab.

За връзки съм използвал тези, които Pazaruvaj.com предлага, защото на мен ми беше по-удобно. Ти можеш да си ги търсиш и/или закупиш от удобен за теб (онлайн) магазин.

Сподели другаде

Благодаря за мнението, след като го прочетох веднага обърнах внимание на марката Edifier. Разгледах ги и се спрях на този модел http://www.technopolis.bg/b2c/details/526008/P11020301/Kompyutarni-tonkoloni-EDIFIER-M3300SF-/2.1какво ще кажеш за тях ?

Сподели другаде

Лично впечатление нямам, но няма как да не са поне малко добри, все пак са Edifier. Едно ревю в Интернет потвърждава предположенията ми, че говорим чудесни колони за тези пари.

Сподели другаде