BgMafia Публикувано Октомври 15, 2014 Report Share Публикувано Октомври 15, 2014 Добър вечер Проблема е следния: -Като отворя nVIDIA Control Panel ми показва само 3D Settings http://i.stack.imgur.com/oDYDW.png а искам да направя някой допълнителни настройки. -Искам да кажа че от Manager 3D settings и Set PhysX Configuration съм избрал на всичките да бъде nVIDIA Processor. -Също искам да отбележа че става въпрос за Notebook имам 2 драйвер - единия е Intel HD и nVIDIA.Поразрових се и попаднах на информация че трябва да изтрия драйвера на nVIDIA и да го install на ново, но не ми се стори логично. Съвети Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 17, 2014 Report Share Публикувано Октомври 17, 2014 Проблемът ще се дължи или на това, че видео чипът на Intel е основният, или на това, че драйверът не е инсталиран коректно. Можеш да провериш в BIOS дали има опция коя видео карта да е основна и да си избереш тази на NVIDIA. Имай предвид обаче, че това ще изисква повече енергия, която значи, че можеш да работиш на батерия по-малко. Ако нямаш такава опция или имаш, но не помогне, ще трябва да си преинсталираш драйвера. За целта си изтегли актуалната версия, деинсталирай текущия, рестартирай и инсталирай актуалния, като поставиш отметки на всички компоненти по време на инсталацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BgMafia Публикувано Октомври 17, 2014 Author Report Share Публикувано Октомври 17, 2014 Благодаря ти за съветите.1.За BIOS не се бях сетил проверих но нищо интересно нямаше под камъка.Показва ми да меня MB - тите предполагам на intel - ската карта и нищо друго.2.Значи с последните актулани драйвери съм на nVIDIA и имам спомен че при инсталацията си бяха сложени всички отметки. Голяма греда ударих Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 17, 2014 Report Share Публикувано Октомври 17, 2014 Опитай следното: в контролния панел на NVIDIA кликни Manage 3D Settings, увери се, че е избран подпорозорецът Global Settings, намери опцията Power management mode, за която от падащото меню избери Prefer Maximum Performance. Рестартирай. Това евентуално може да накара системата да използва винаги допълнителната карта на NVIDIA и, съответно, да ти оключи останалите опции. Ако това не помогне, съществува вариантът да забраниш вградената видео карта на Intel от Device Manager и да рестартираш. Възможно е това обаче вместо да помогне, да обърка малко нещата и да се наложи да преинсталираш драйвера(ите) на видео картата(ите). Така че го пробвай на своя отговорност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BgMafia Публикувано Октомври 17, 2014 Author Report Share Публикувано Октомври 17, 2014 Добър вечер първо Пробвах ги тези настройки дето си споменал - нестава работата Това с disbale на интелската видео карта го пробвах вчера но пак греда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 17, 2014 Report Share Публикувано Октомври 17, 2014 Тогава не виждам какво друго може да се направи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BgMafia Публикувано Октомври 18, 2014 Author Report Share Публикувано Октомври 18, 2014 И аз така мисля... доста ми си опъна.Твойте съвети бяха логични и аз доста неща пробвах но греда.Това немога да го разбера сложил съм да бъде на nVIDIA и пак си показва INTEL. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 18, 2014 Report Share Публикувано Октомври 18, 2014 Това на снимката е изборът кой компонент да поеме PhysX. Няма нищо общо с това коя видео карта да е основна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BgMafia Публикувано Октомври 20, 2014 Author Report Share Публикувано Октомври 20, 2014 Ясно разбрах. Случайно да имаш някаква друга идея как да направя nVIDIA да е водеща че при мен никакви идей не останаха Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 21, 2014 Report Share Публикувано Октомври 21, 2014 Не, други идеи нямам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост