Jump to content

Windows не открива DVD устройството

Препоръчан пост

Здравейте,

Вчера като си включвах Лаптоп  Asus X55V, Windows 7 64x Ultimate, и ми излезе синия екран.След саморестарт всичко си тръгна и работеше. Тази вечер при включване нямаше проблем, докато не реших да запиша диск и установих, че Windows не ми открива DVD устройство, както и виртуалното CD/DVD.  При проверка в Manager ми ги дава и двете с жълта удивителна.

Проверка в BIOS DVD  го има. деинсталирване и спиране и след това рестарт отново не го открива. Качвам файл с грешката.

Ако може някой да помогне, че да не преинсталирам само заради DVD

post-3-0-88008200-1413314700_thumb.jpg

Сподели другаде

А от какво се получава това?

Някога, когато бях малък, пионер, и майка ми връзваше червената връзчица, на мен също ми изчезваше DVD-то. Забелязах, че се случва след инсталацията на една голяма и популярна програма, която не се сещам вече, но предполагам, че беше свързана с конверт, или изработване на слайдшоу, или работа с емулиране на DVD. Убий ме, въобще не се сещам коя беше програмата в моя случай. Та този "бъг" ако мога да го нареча такъв, го оправях с деинсталация на устройството от device manager. Все още не вникавах внимателно има ли забележки и какви са те, както е в твоя случай, защото бях много малък, може би чавдарче, и пиех много мляко преди да тръгна за детската градина.  :blush:  Сега, когато видях какво ти изписва направо си разтревожих и не посмях да се обадя, защото не знам за какво идва реч. Ако бях на твоето място, щях да повторя същото - деинсталация на устройството, което щеше да ми оправи проблема. :)

Така че обърни внимание какво инсталираш.

Сподели другаде

А от какво се получава това?

Проблем с някой от долните или горните филтриращи драйвери. Това са допълнителни драйвери, които застават на пътя на комуникация между операционната система и устройството. Някои програми ги използват, за да осигурят допълнителна функционалност и да получат по-директен достъп до устройството.

Когато тези драйвери работят коректно и не липсват, всичко е наред и няма проблеми. Ако обаче въпросният драйвер липсва като файл на твърдия диск, но операционната система си мисли, че той е там (защото в системния регистър все още е посочен като наличен), се получава прекъсване на веригата (така да се каже) и операционната система не може да комуникира с устройството и то „изчезва“.

Сподели другаде