DAVIDOV Публикувано Октомври 14, 2014 Report Share Публикувано Октомври 14, 2014 Здравейте, Вчера като си включвах Лаптоп Asus X55V, Windows 7 64x Ultimate, и ми излезе синия екран.След саморестарт всичко си тръгна и работеше. Тази вечер при включване нямаше проблем, докато не реших да запиша диск и установих, че Windows не ми открива DVD устройство, както и виртуалното CD/DVD. При проверка в Manager ми ги дава и двете с жълта удивителна.Проверка в BIOS DVD го има. деинсталирване и спиране и след това рестарт отново не го открива. Качвам файл с грешката. Ако може някой да помогне, че да не преинсталирам само заради DVD Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2014 Report Share Публикувано Октомври 15, 2014 Изтегли този архив, разархивирай го някъде, кликни два пъти върху cdgone.reg, потвърди с Yes и после с ОК. Рестартирай компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Октомври 15, 2014 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2014 а супер оправи се Благодаря ти много, отървах едно преинсталиране.А от какво се получава това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Октомври 15, 2014 Report Share Публикувано Октомври 15, 2014 А от какво се получава това? Някога, когато бях малък, пионер, и майка ми връзваше червената връзчица, на мен също ми изчезваше DVD-то. Забелязах, че се случва след инсталацията на една голяма и популярна програма, която не се сещам вече, но предполагам, че беше свързана с конверт, или изработване на слайдшоу, или работа с емулиране на DVD. Убий ме, въобще не се сещам коя беше програмата в моя случай. Та този "бъг" ако мога да го нареча такъв, го оправях с деинсталация на устройството от device manager. Все още не вникавах внимателно има ли забележки и какви са те, както е в твоя случай, защото бях много малък, може би чавдарче, и пиех много мляко преди да тръгна за детската градина. Сега, когато видях какво ти изписва направо си разтревожих и не посмях да се обадя, защото не знам за какво идва реч. Ако бях на твоето място, щях да повторя същото - деинсталация на устройството, което щеше да ми оправи проблема. Така че обърни внимание какво инсталираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Октомври 15, 2014 Report Share Публикувано Октомври 15, 2014 Сега последно- чавдарче или пионерче? И компютърът Правец 8 ли беше или 16? А деинсталацията на Бейсик ли я прави? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Октомври 15, 2014 Report Share Публикувано Октомври 15, 2014 Нека се придържаме към темата без излишен офтопик. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 17, 2014 Report Share Публикувано Октомври 17, 2014 А от какво се получава това?Проблем с някой от долните или горните филтриращи драйвери. Това са допълнителни драйвери, които застават на пътя на комуникация между операционната система и устройството. Някои програми ги използват, за да осигурят допълнителна функционалност и да получат по-директен достъп до устройството. Когато тези драйвери работят коректно и не липсват, всичко е наред и няма проблеми. Ако обаче въпросният драйвер липсва като файл на твърдия диск, но операционната система си мисли, че той е там (защото в системния регистър все още е посочен като наличен), се получава прекъсване на веригата (така да се каже) и операционната система не може да комуникира с устройството и то „изчезва“. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост