Jump to content

Закупуване на видео карта

Препоръчан пост

Дънната ми платка е Asrock k8nf6-vsta, замислям се да си купя външна видео карта, но не знам как да задам в интернет какви карти поддържа дъното ми. Моля ви да ме насочите към няколко модела с 512Mb и 1Gb памет. Държа да е Nvidia. Разбира се може и втора ръка също да препоръчате.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

В града ми внасят от този сайт, явно като правят поръчки. По принцип държа на тази марка, защото като чета в замунда някой игри не се поддържат май от ати видеокартите и + това явно съм като някой роб :D но държа да е Nvidia. Искам предложения и за 2ра ръка например от някой сайт с гаранция.

Сподели другаде

По принцип държа на тази марка, защото като чета в замунда някой игри не се поддържат май от ати видеокартите и

Абсолютни глупости. Силно препоръчвам да не се ръководиш по коментарите на сульо и пульо на места като Zamunda.

+ това явно съм като някой роб

Лоша практика.

но държа да е Nvidia.

Твоя воля.

Нещо като бюджет ще кажеш ли все пак, както и за какво точно ще се използва компютъра, включително и какви игри ти се иска да играеш?

Сподели другаде

За точно определен бюджет не мога да кажа, аз не работя, все още уча, така че събрани пари и дадени от роднини :D . Като за игри - League of Legends, Dota 2 и такива. В момента играя LOL, но съм на минимум харектеристики и около 15 FPS и ми лагва. Ще се радвам, ако подкарам на максимум Dota 2. Не мога да мисля за по-добри игри, защото процесора ме спъва, а за това дъно няма двуядрени най-малко. Прекалено ми е стар компютъра.

Сподели другаде

За League of Legends не мога да коментирам, защото не я играя. Dota 2 обаче я играя и там също ще те спъва донякъде процесорът, защото играта е използва Source енджина, който е ориентиран към централния процесор, а не към видео картата.

Предложената карта от Nazikov не е лош избор, но е изчерпана. Като цяло това са картите, към които можеш да се насочиш: GT 630, GT 720 и GT 730. Няма смисъл от нещо по-мощно, защото процесорът ще е спънка така или иначе. По-добре да се пести за нов компютър.

От изброените модели GT 630 и GT 730 се предлагат с ядро Fermi и Kepler. Лично аз бих препоръчал да се внимава малко повече и да се търсят модели с второто, защото е по-съвременно и ще може да се възползваш от NVENC хардуерния енкодер, който липсва в по-старото Fermi ядро. От GT 630 обаче не знам дали наистина има варианти с Kepler. Ако трябва да се вярва на онлайн магазини, има такива, защото някои съм ги срещал с производствен процес 28 nm, което би трябвало да значи, че са точно с Kepler ядро. Отделен е въпросът колко може да се вярва на въпросните магазини. От GT 730 моделите с Kepler ядро са онези с 64-битова шина и DDR3 памет и онези с GDDR5 памет. Колкото до GT 720 картите, те всички са с Kepler ядро.

За производител препоръчвам Palit. По-евтини са им картите от тези на Gigabyte, ASUS и др., без да има други разлики.

Ако има нещо неясно, питай.

Сподели другаде

Не очаквах толкова скъпи :D. Компа ми е стар и надали ще мога да се възползвам от цялата мощ. Нещо 2ра ръка, ако трябва и 512мб. А някой ще ми обясни ли как аз да разбирам, коя видео карта ще ми тръгне?

Сподели другаде

Е, това са ниският клас карти. Ако пак ти идват скъпи, тогава остава вариантът за нещо от рода на GT 610 или някоя от застоялите GT 210. Разбира се, може и втора ръка, но аз не знам за такива магазини.

Няма как да си напълно сигурен, че дадена видео карта ще работи коректно. В общи линии гледай да е на PCI-Express слот и да е нисък клас.

Сподели другаде