Dobata10 Публикувано Август 12, 2014 Report Share Публикувано Август 12, 2014 Привет специалисти. Компютъра ми работеше без проблем , но си купих нова видео карта и след като я сложих, включих компютъра заработи и след 10-тина секунди нещо започна да свири/пищи. Захранването е inter-tech sl-500a - 500W. Не знам дали са реални тези ватове, но си мисля, че проблемът е в него. Видео картата е Gigabyte nvidia geforce gtx 650 4 gb. Дайте ми съвет какво да правя. Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 12, 2014 Report Share Публикувано Август 12, 2014 Откъде идва това пищене? Опиши го, ако можеш. Каква е била видео картата преди това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dobata10 Публикувано Август 12, 2014 Author Report Share Публикувано Август 12, 2014 Ами пищенето идва от захранването , много тънък и силен звук. Старата видео карта беше Asus radeon HD 5450 1 gb. Другото което ми направи впечътление е ,че пробвах пак ,но не иска да тръгва и с двете видео карти . само черен екран Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 12, 2014 Report Share Публикувано Август 12, 2014 Звука в захранването като този ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dobata10 Публикувано Август 12, 2014 Author Report Share Публикувано Август 12, 2014 Не. Четах в друга тема, че можело да е от молех кабелите. Ще пробвам и ще пиша.. П.П. Всички букси изкарах и вкарах. Пускам всичко се върти , но само черен екран.. Пробвах и с вграденото видео - същата работа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 12, 2014 Report Share Публикувано Август 12, 2014 Пробвайте външната видеокарта на друг компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dobata10 Публикувано Август 12, 2014 Author Report Share Публикувано Август 12, 2014 Не е от видео картата. Пробвам със старата и с вградената - същата работа. Нещо друго е Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 12, 2014 Report Share Публикувано Август 12, 2014 Откъде си сигурен, може и 2-те да са дефектирали. Пробвай с Reset на BIOS. Махаш батерията от дъното за 3-4 минути и я слагаш обратно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dobata10 Публикувано Август 12, 2014 Author Report Share Публикувано Август 12, 2014 Ама то е от днес. Компа си бачкаше без проблем дойде ми новата карта сложих я пуснах го почна да пищи и от тогава нито старата нито новата нито вградената Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 12, 2014 Report Share Публикувано Август 12, 2014 Пробвай с ресет на BIOS. Какво е това "свирене/пищене". Звука от пищенето като този ли е? Кога се появява? Опишете ни малко ситуацията няма как да гадаем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dobata10 Публикувано Август 12, 2014 Author Report Share Публикувано Август 12, 2014 Значи след като сложих новата видео карта го пуснах и зареди до мястото където трябва да натисна Ф1 и след като го натиснах ми изписа да си преинсталирам компютъра , защото съм сложил нов компонент. И точно тогава започна да свири много силно и тънко, идваше от захранването. От там на татък не ще и не ще... След това пробвах със старата видео карта и с вградената но не иска въобще да изкарва картина. Всички вентилатори се въртят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 12, 2014 Report Share Публикувано Август 12, 2014 Огледай дъното за подути/разтекли кондензатори, ако имаш възможност и знания може да отвориш капака на захранването, и там да погледнеш за подути кондензатори. Ако нещо се съмняваш, може да ни снимаш дъното/захранването, за да огледаме и ние. Пробвай с ресет на BIOS. И точно тогава започна да свири много силно и тънкоТака както ми го описваш нищо не мога да разбера. Силно ли се чува или само когато се доближиш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dobata10 Публикувано Август 12, 2014 Author Report Share Публикувано Август 12, 2014 Захранването е в гаранция. Купих го от Емаг . Беше на скоро. Ще огледам за кондензаторите. Гледах но сега ще погледна по добреП.П. Ти ми каза да махна батерията за 3-4 мин. за да се ресне биоса. нищо не става. друг начин няма ли ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 12, 2014 Report Share Публикувано Август 12, 2014 Захранването е в гаранция. Купих го от Емаг .Тогава не го разглабяй. П.П. Ти ми каза да махна батерията за 3-4 мин. за да се ресне биоса. нищо не става. друг начин няма ли ?Как така не става? Ако вече си я махал и пак дава черен екран значи не е сработило ще пробваме нещо друго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dobata10 Публикувано Август 12, 2014 Author Report Share Публикувано Август 12, 2014 Да махах я както ми каза за 3-4 мин. пак няма ефект. пробвах дори без нея . няма ефект пробвах само дъно процесор рам и видео без другите неща пак няма ефект Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост