stani_mir Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 Здравейте! Ползвам лаптопа стационарно. Преди около година батериите престанаха да работят, но това не ми попречи, защото лаптопа постоянно е включен в мрежата. Напоследък индикаторната лампичка за зареждането започна да мига с оранжев цвят. Опасно ли е това за лаптопа? Може ли да работи така, или трябва да се направи нещо? Моля за съвет. ПП Не ми се дават пари за батерии, защото не предвиждам и занапред да го местя от мястото му. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 Ще може ли някаква снимка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 Здравей, СтанимиреИ аз съм с лаптоп и не му слагам батерията. Вкъщи го ползвам и си е на адаптора. Има няколко теории за това дали трябва да се слага от време на време батерията за да се разреди и зареди за по-дълъг живот. Не съм стигнал до някакво заключение.... Не я разреждам почти от месеци... Оставям я заредена. Това може би не е точно по темата ти. Но, пък за оранжевия цвят(без да претендирам за големи познания), ти да не би да си я държиш постоянно в лаптопа? Аз мисля че батериятаа 100% е добре ако си с адаптора, да я свалиш от лаптопа. Най-малкото не ти тежи и дори компютъра се охлажда по-добре (може би) заради това че е свалена... А и за какво ти е там? Ако не съм се объркал и съм си решил че не си я свалил, ако е друго, -не знам. Успех с решението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 Това мигане на индикатора може да означава много неща. Дай марка и модел на лаптопа. Също така постави батерията в лаптопа и дай 1 снимка от програмата HWMonitor. В програмата пише износването на батерията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stani_mir Публикувано Август 11, 2014 Author Report Share Публикувано Август 11, 2014 Всъщност батерията не е сваляна откакто е купен през 2008год. Едни "специалисти" ме посъветваха да не я свалям въобще. Не ми е минавало през ума, че може да се работи и без батерия в лаптопа. След като прочетох мнението на abracadabra свалих батерията и мигането угасна. Благодаря на всички, които се включиха в решаването на проблема ми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 Много добре че си се оправил. Но все пак за мен въпроса правилно ли е да стои батерията като при теб 6(шест)години, или да се свали заредена, и да не се пипа примерно на 1 година(някъде така се сещам да я пусна и презаредя), си остава. Има ли някой идея как е по-добре за батерията и лаптопа....? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 Напоследък индикаторната лампичка за зареждането започна да мига с оранжев цвят. Опасно ли е това за лаптопа? Може ли да работи така, или трябва да се направи нещо? Моля за съвет.Не трябва да те притеснява премигването. С две думи това е предупреждение, че батерията е пред изчерпване. Аз бих я оставил в лаптопа в случай на токов удар. Ако пък изобщо не работи, то по-добре да се извади. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 И, никой ли не знае нещо за това правилно ли е да стои батерията, или да се сваля(при честа работа с адаптор!)Не ползвате ли лаптопи? Как Вие процедирате? Споделете, ако искате.Ето аз какво открих: "въпросът дали трябва да премахнете батерията, когато лаптопът е включен към зарядното? Много собственици на преносими компютри търсят отговор на този въпрос. Отговорът е Да и Не,( ) в зависимост от ситуацията.Когато батерията е пълна и лаптопът е включен към контакта, това не вреди, защото веднага след като нивата стигнат 100%, батерията спира да приема енергия и тя се пренасочва директно към системата за захранване на лаптопа.( А, дано.)Все пак, има един минус в поддържането на батерията в гнездото, когато лаптопът е към контакта, а той е, че може да се предизвика прегряването й, причинено от хардуера на лаптопа. (Кой лаптоп не грее? ).Топлината, предвид факта, че батерията е на 100% пълна със заряд, е истинският враг на литиевата батерия, а не контакта, както повечето хора си мислят.Пълното изтощаване на батерията трябва да бъде избягвано, защото този стрес, който се причинява на батерията, може да й нанесе сериозна щета. Препоръчително е да се извършват частични разряди, докато нивото достигне приблизително 20-30% и чести зареждания, вместо пълно изтощаване и след това пълно зареждане.Как да извършите пълно изтощаване ?Най-добрият начин да се направи пълно изтощаване (100% до минимум 3%) се състои в следната процедура:1. Пълно зареждане на батерията до максималния й капацитет.2. Оставете батерията да си „почине“ от зареждането за около 2 часа или повече, за да се охлади. Можете да използвате компютъра през това време.3. Изключете захранващия кабел и настройте компютъра да се хибернира автоматично на възможно най-ниският процент, както е показано на снимките отдолу."П.П.Според мен, с една дума: -Когато се сетиш, сложи и я дозреди, после пак в шкафчето.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 С две думи това е предупреждение, че батерията е пред изчерпване.Невярно. При всеки лаптоп е различно. Няма как да знаеш какво прави, защото автора на темата дори не е упоменал модела на лаптопа. И, никой ли не знае нещо за това правилно ли е да стои батерията, или да се сваля(при честа работа с адаптор!)Не ползвате ли лаптопи? Как Вие процедирате? Споделете, ако искате.Аз смятам, че ако лаптопа се натоварва много трябва да се свали батерията. А ако се ползва просто за сърфиране и музика и т.н. може да се остави батерията. За да се запази живота на батерията възможно на-дълго трябва да се пази на сухо и хладно място. Да се предотвратява бързо изтощаване. Също така да не се зарежда до максималния ѝ капацитет. Може би максимум до 60% не повече, а на 3 месеца трябва да се изтощи и зареди напълно. Ако се държи извън лаптопа, също да е на сухо и хладно място, да не е заредена докрай, а до половината. На 2-3 месеца да се изтощи и зареди напълно. Също да се пази от ярка светлина. Да не се изтърва, хвърля и т.н. стои батерията, или да се сваля(при честа работа с адаптор!Може да стои, може и да се махне. Зависи от товара. Лично аз моя лаптоп не го товаря твърде много и батерията ми е заредена на 60% и зарядното си стои включено, а вечер когато го местя в другата стая си карам на батерия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 Благодаря, и аз съм на същото мнение. Даже попрочетох и в интернета да се убедя. И е така. Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veniotr Публикувано Август 22, 2014 Report Share Публикувано Август 22, 2014 На моя лаптоп с драйвърите има програмка която спира зареждането на 50%.А лаптопа може да си е през целия ден на зарядно.Става въпрос за LENOVO G570 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост