Sten Публикувано Август 9, 2014 Report Share Публикувано Август 9, 2014 Здравейте.Искам да си взема пълноразмерни компютърни слушалки. Досега ползвах два комппекта от онези за mp3 плейър, но едните вече съвсем сдадоха багажа. Слушалките ще ги ползвам предимно за филми/телевизия(надявам се, че дори само от по-големият размер на говорителчетата говора ще се чува по-добре, отколкото при мини-слушалките). Микрофон не ми трябва. Отворен или затворен тип - не съм сигурен. Бюджетът е до към 50 лв. Предпочитам да ги взема от Пловдив или ако е онлайн - от фирма с достатъчно добра репутация. Дано не съм ви затруднил с всички тези изисквания. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 9, 2014 Report Share Публикувано Август 9, 2014 Отворен или затворен тип - не съм сигурен.Къде ще се използват, т.е. в колко шумна околна среда? Колко е важно да се изолира изтичането на шум от слушалките в стаята и обратното — проникването на шум в слушалките? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 9, 2014 Author Report Share Публикувано Август 9, 2014 Ще се използват в малка стая. Компютъра е сравнително тих, съседите също(освен на Гергьовден и още няколко дни в годината ). За изтичането на шум - при отворени слушалки и нормална сила на звука доколко е изразен този ефект? Имам предвид - не е като "отвън" да се чува толкова, колкото и "отвътре"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 9, 2014 Report Share Публикувано Август 9, 2014 За изтичането на шум - при отворени слушалки и нормална сила на звука доколко е изразен този ефект? Имам предвид - не е като "отвън" да се чува толкова, колкото и "отвътре"?Не е същото, но по принцип отворените слушалки не изолират добре. Т.е. те са подходящи, ако ще си сам в стаята и няма да пречиш на никого и/или няма да има някой друг, който да прави нещо и да пречи на теб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 9, 2014 Author Report Share Публикувано Август 9, 2014 Мисля, че няма да е проблем ако са отворени - друг въпрос е какъв избор имам в действителност. От друга страна затворените сигурно изолират и топлина? Можеш ли да кажеш нещо за марките? Освен тези на Сони и Филипс, виждам доста модели на Canyon - заслужават ли си парите(30-40 лв.)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flyer Публикувано Август 9, 2014 Report Share Публикувано Август 9, 2014 Здравей. Въпреки, че са под посочения бюджет (25 лв. от тук), мога да препоръчам PANASONIC RP-HT 161. Използвам ги от ~4 години, падали са многократно и все още работят отлично. Удобни са за продължителна употреба (10+ часа), имат дълъг кабел и са подходящи за игри. Като затворен тип обаче, не изолират много добре и затоплят ушите при продължителна употреба. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 9, 2014 Author Report Share Публикувано Август 9, 2014 Виждам, че има модели с 32 ома импеданс - това доколко е важно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 10, 2014 Report Share Публикувано Август 10, 2014 Някои модели, които можеш да потърсиш: - отворени: Sony MDR MA300; - полу-отворени: Superlux HD681 (Evo); - затворени: Sennheiser HD201, JVC HA-S400, Panasonic RP-HTF600-S. От друга страна затворените сигурно изолират и топлина?Общо взето да, макар това да записи и от размерите и материята на възглавничките. Можеш ли да кажеш нещо за марките?За кои марки? Какво точно те интересува? Освен тези на Сони и Филипс, виждам доста модели на Canyon - заслужават ли си парите(30-40 лв.)?Нямам особени наблюдения. Доколкото знам не са боклуци, но не са и нищо специално. Виждам, че има модели с 32 ома импеданс - това доколко е важно?Колкото по-ниско е съпротивлението, толкова по-лесно ще се захранват, т.е. ще свирят/звучат по-силно дори и от източници, които нямат висока мощност. Като цяло е добра идея да са до 40-ина ома за общо ползване (телевизори, компютри, портативни плеъри). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 10, 2014 Author Report Share Публикувано Август 10, 2014 Вече взех - Panasonic RP-HT265. Надвиших първоначалният бюджет - оправданието е, че са с 40 мм говорители, 40 ома импеданс, дълъг кабел и регулатор на звука. Надявам се последният да не започне да прави проблеми твърде скоро. Благодаря за помощта! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Август 10, 2014 Report Share Публикувано Август 10, 2014 Здравей. Въпреки, че са под посочения бюджет (25 лв. от тук), мога да препоръчам PANASONIC RP-HT 161. Използвам ги от ~4 години, падали са многократно и все още работят отлично. Удобни са за продължителна употреба (10+ часа), имат дълъг кабел и са подходящи за игри. Като затворен тип обаче, не изолират много добре и затоплят ушите при продължителна употреба. Това са най-добрият избор слушалки и казаното от Flyer е вярно с оригиналът! Много отдавна са на пазара и се радвам, че все още ги продават! Мисля да се запася с тях, защото предходния модел 160 като се изчерпа изпаднах в паника. Никога не е късно да подариш на някой такива или да пазиш резервни. Имам същия модел, не усещам че стоят на ушите ми, слушалките са изключително леки и стоят стабилно на главата, дори да се мяташ със скоци! Звукът е ясен, изразен, басите са добре, нямам никакви забележки. Не ме запотяват! Слушалките са ХИТ! Използвам ги (10+ часа) и забравям, че са на главата ми, не изпитвам умора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maria11 Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 Много полезна дискусия ,тъкмо се чудех какви слушалки да си купя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 11, 2014 Report Share Публикувано Август 11, 2014 Имай предвид, че предложенията по-горе може да не са особено удачни в твоя случай, ако нуждите ти се различават от тези на автора на темата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост