Jump to content

Препоръчан пост

Изтеглих си го (версия 1.6.6.0), но някои неща не мога да ги оправя:

1. Как да включа Java Script?

2. В някои сайтове не мога да вляза през него.

3. Има ли начин да направя така, че всеки път да влизам през едно и също IP в даден сайт?

4. Не мога да намеря да го направя на Български език. Има ли изобщо такава опция?

5. Искам да се регистрирам в mail.bg, abv.bg или gmail.com, но не мога. Защо?

6. Как да го настроя като цяло, защото четох, че се правят някакви настройки, но не разбрах какви?

Сподели другаде

1. Изключва се NoScript (По принцип е силно препоръчително това да не се прави, иначе може да се компроментира анонимността).

2. Понякога може да се реже достъпа до определени сайтове от съмнителни сегменти на мрежата, например от Мексико или от страни от Африка.

3. Не. На Onion routing-а точно това му е идеята.

4. Мисля, че няма официален превод на български език.

5. Опитайте искане на смяна на рутирането. Вероятна причина е точка 2.

6. Не мисля, че има кой нае какво за настройване. Ето все пак един клип, показващ примери за различни неща: https://media.torproject.org/video/TBBTraining/TBBTraining-Usage-V2.mp4

Сподели другаде

- Как да сменя рутирането, така че аз да избирам от коя страна да ми показва IP-to? 

- Опитах да се регна в mail.bg, но ми изписа, че трябва да активирам Java script. Натисках някакви неща, но нищо не се получи :(.

- Опитах да се регна и в gmail.com. Изписа, че IP-то ми е от Франция, а втория път от Холандия, но пак не ми даде да си направя профил.

Сподели другаде

Няма как човека, който изпраща пакет да избира от къде ще се рутира. Най-просто казано - тегли се списък с активните Тор нодове, а Тор клиента избира псевдослучаен път за рутиране. Ако имаше начин да се избира от къде да минават пакетите, то самата идея за Onion routing-а нямаше да работи.

За активиране на JavaScript-а, от опциите на NoScript в таба Whitelist трябва да се добавят сайтовете, които се налага. 

Сподели другаде

Преди имах по-стара версия на Тор и там можеше да избирам от коя държава да е IP-то, но тук не мога да я намеря тази опция.

Това с Джава скрипт не мога да разбера. Сега опитах да се регна в АБВ, но ми изписа, че временни не мога да се регистрирам. Влязох си през Хрома и всичко беше наред. Не знам защо става така. Явно има някаква опция да се отметне, но не знам коя е.

Сподели другаде

Има бутон за NoScript, който е с буквата S. От него трябва да се влезе в настройките и да се намери таба Whitelist.

По-лесно, обаче ще е да се забрани изцяло за момент NoScript и да се пробва дали е от него.

По принцип може да се указва изрично да не се ползват определени exit nodes или пък да се ползват само определени, ето и обяснението от официалната страница: https://www.torproject.org/docs/faq#ChooseEntryExit

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Преди имах по-стара версия на Тор и там можеше да избирам от коя държава да е IP-то, но тук не мога да я намеря тази опция.

Това с Джава скрипт не мога да разбера. Сега опитах да се регна в АБВ, но ми изписа, че временни не мога да се регистрирам. Влязох си през Хрома и всичко беше наред. Не знам защо става така. Явно има някаква опция да се отметне, но не знам коя е.

Никога не е имало опция да избереш държава, точно това е целта на Tor, да не се знае, от къде минават пакетите.

Да разрешиш Джава е същото като да отидеш в планината през зимата облечен с дебели дрехи, но пъпа да ти е гол, пълно безумие. Иначе си има настройки, от които се пуска.

Сподели другаде

Никога не е имало опция да избереш държава, точно това е целта на Tor, да не се знае, от къде минават пакетите.

Напротив, има опция да се забраняват определени нодове, или да се състави списък от предпочитани, които да се ползват, ако е възможно. Невъзможното е да се знае от къде ще се рутират пакетите, защото както бях казал, се избира псевдослучаен път.

Да разрешиш Джава е същото като да отидеш в планината през зимата облечен с дебели дрехи, но пъпа да ти е гол, пълно безумие. Иначе си има настройки, от които се пуска.

Джава е различно от ДжаваСкрипт. 

Сподели другаде

Рових из настройките, но така и не намерих откъде се прави да си избирам държава.

Другото, което не мога да оправя, е че в някой сайтове влизам примерно през Франция, но пак не ми дава достъп или не ми разрешава всички опции на сайта. Това как се оправя? Трябва да има начин!

Сподели другаде

JavaScript изобщо пуснат ли е?   -   разрешавах го, махах го, но нищо не става. В някои сайтове не мога използвам всичките им опции. Може да разрешават достъп само от България.

Сподели другаде