avalon72 Публикувано Ноември 15, 2014 Report Share Публикувано Ноември 15, 2014 Вентилаторът на процесора е сигурно. На колко време е лаптопа, чистен ли е от прах? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Ноември 15, 2014 Report Share Публикувано Ноември 15, 2014 Да, скоро го чистих. Съмнявах се от харда, но щом той е добре, предлагам да приключим дискусията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Декември 31, 2014 Report Share Публикувано Декември 31, 2014 Имам АТА хард диск свален от лаптоп. Трябва да го форматирам. Мога ли да го свържа към настолният ми компютър, като изключа този с който съм в момента (той също е АТА), само да го форматирам и отново да си върна стария. Но така пък, как ще зареди ОС. Какво да направя ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 31, 2014 Report Share Публикувано Декември 31, 2014 Въпросният твърд диск така или иначе не можеш да го свържеш към настолния компютър чрез стандартен IDE кабел. В случай обаче, че имаш подходящ такъв, можеш го свържеш като втори твърд диск, ако дънната платка има 2 IDE канала. Ако няма, тогава остава да заредиш някаква дистрибуция на Linux или друг спасителен диск с Windows (да речем от Hiren's BootCD) и да го форматираш през нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Декември 31, 2014 Report Share Публикувано Декември 31, 2014 Имам само един IDE слот на дьнната платка и той е зает сьс харда. Не може ли с подходящ преходник да го свьржа кьм някои от SATA слотовете. Сьс usb кутия за ATA хард няма ли да стане. А с тази програма Hiren's boot cd не сьм много наясно, какво трябва да направя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 31, 2014 Report Share Публикувано Декември 31, 2014 Ако въпросната кутия има по-малък конектор, може и да стане. Към SATA порт не може да се свърже с обикновен преходник, трябва специална платка с контролер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Януари 3, 2015 Report Share Публикувано Януари 3, 2015 Харда е този. Свързах го с този адаптер. USB-то го откри, в Control Panel - Devices and Printers като USB to ATA/ATAPI Bridge, но не ми го изкрава в Мy computer като отделно устройство и да мога да влизам в него. В Computer Management, като отворя Disk Management ми излиза този прозорец и каквото и да избера ми пише The device is not ready. Какво да направя ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2015 Report Share Публикувано Януари 3, 2015 Да, дискът трябва да се инициализира, преди да се използва. Явно вече е бил празен/занулен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Януари 3, 2015 Report Share Публикувано Януари 3, 2015 Да, дискът трябва да се инициализира, преди да се използва. Явно вече е бил празен/занулен.Как да го направя ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2015 Report Share Публикувано Януари 3, 2015 Операционната система вече ти го предлага. Дал си дори снимка от прозореца. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Януари 3, 2015 Report Share Публикувано Януари 3, 2015 Операционната система вече ти го предлага. Дал си дори снимка от прозореца.Нещо не те разбирам! Би ли бил малко по подробен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2015 Report Share Публикувано Януари 3, 2015 Питаш какво е това на третата снимка, която си дал. Това е точно предложението за инициализация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Януари 3, 2015 Report Share Публикувано Януари 3, 2015 Питаш какво е това на третата снимка, която си дал. Това е точно предложението за инициализация.Да, но проблема е, че не иска да го инициализира. След това съм написал и че ми изкарва съобщение The device is not ready, след като натисна ОК на този прозорец, на който съм прикачил снимка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 4, 2015 Report Share Публикувано Януари 4, 2015 Ако съобщението се появява, след като потвърдиш на предложението за инициализация, може би самият твърд диск не е наред. Сигурен ли си, че е работещ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Януари 4, 2015 Report Share Публикувано Януари 4, 2015 Ами дадоха ми го за работещ. Как мога да го проверя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост