Jump to content

Препоръчан пост

• Отговори 33
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

• 1 month later...

Имам АТА хард диск свален от лаптоп. Трябва да го форматирам. Мога ли да го свържа към настолният ми компютър, като изключа този с който съм в момента (той също е АТА), само да го форматирам и отново да си върна стария. Но така пък, как ще зареди ОС. Какво да направя ?

Сподели другаде

Въпросният твърд диск така или иначе не можеш да го свържеш към настолния компютър чрез стандартен IDE кабел. В случай обаче, че имаш подходящ такъв, можеш го свържеш като втори твърд диск, ако дънната платка има 2 IDE канала. Ако няма, тогава остава да заредиш някаква дистрибуция на Linux или друг спасителен диск с Windows (да речем от Hiren's BootCD) и да го форматираш през нея.
Сподели другаде

Имам само един IDE слот на дьнната платка и той е зает сьс харда. Не може ли с подходящ преходник да го свьржа кьм някои от SATA слотовете. Сьс usb кутия за ATA хард няма ли да стане. А с тази програма Hiren's boot cd не сьм много наясно, какво трябва да направя.
Сподели другаде

Ако въпросната кутия има по-малък конектор, може и да стане. Към SATA порт не може да се свърже с обикновен преходник, трябва специална платка с контролер.
Сподели другаде

Харда е този. Свързах го с този адаптер. USB-то го откри, в Control Panel - Devices and Printers като USB to ATA/ATAPI Bridge, но не ми го изкрава в Мy computer като отделно устройство и да мога да влизам в него. В Computer Management, като отворя Disk Management ми излиза този прозорец и каквото и да избера ми пише The device is not ready. Какво да направя ?

post-16698-0-33777000-1420307403_thumb.jpg

post-16698-0-21557700-1420307491_thumb.jpg

post-16698-0-86849200-1420307901_thumb.png

Сподели другаде

Питаш какво е това на третата снимка, която си дал. Това е точно предложението за инициализация.

Да, но проблема е, че не иска да го инициализира. След това съм написал и че ми изкарва съобщение The device is not ready, след като натисна ОК на този прозорец, на който съм прикачил снимка.

Сподели другаде

Ако съобщението се появява, след като потвърдиш на предложението за инициализация, може би самият твърд диск не е наред. Сигурен ли си, че е работещ?
Сподели другаде