veronisia Публикувано Май 12, 2014 Report Share Публикувано Май 12, 2014 Здравейте, Март месец ми преинсталираха компютъра, сложиха ми Windows 7 (до тогава бях с ХР).Още на първия ден след преинсталацията (на 9 март стана, според dump файла), се появи този син екран и се рестартира системата. Оттогава до онзи ден, три месеца, не се беше появявал повече проблема. Но сега почна всеки ден да се рестартира с такъв син екран и не знам на какво може да се дължи.Закачам снимки на компютъра - процесор, видеокарта... Тук са качени dump файловете след рестарта:https://www.wetransfer.com/downloads/c48ae1dec45f97d3281a7cfa436eb72820140512123220/914fabce915b0b2bd7204b145fb0fe4520140512123220/759eb2 Обикновено ми се появява тоя син екран, докато играя в сайта на Zynga - натовареността наПо принцип имам проблем с флаш плейъра на този компютър и съм изключила графичното ускорение в настройките на flash player и така си играя онлайн 3д игрите. Ако включа графичното ускорение, започва едно страшно забиване... Предполагам се дължи на видеокартата ми и вероятно трябва да я сменя. Защото на лаптопа ми, който е с geforce, но 210M го нямам този проблем и всичко е ОК.А на този компютър, дори и с изключено графично ускорение непрекъснато се появява това съобщение в Mozilla - снимка 3 от закачените и компютърът започва да се забавя за няколко минути след това... Може ли този син екран и рестартирването да се дължат на конфликт с флаш играта и видеокартата? (със стария уиндоус ХР не се е появявал този проблем със синия екран) Ще дам каквото друго инфо е необходимо.Благодаря за отделеното време. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2014 Report Share Публикувано Май 12, 2014 Изтегли Autoruns и: 1) стартирай програмата; 2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметки на Hide Microsoft entries и Verify code signatures -> OK; 3) меню File -> Refresh; 4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат). 5) архивирай създадения файл с удобен за теб архиватор и прикачи архива към коментара си. Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш): - при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции; - долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл; - накрая кликни Добавяне в мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veronisia Публикувано Май 12, 2014 Author Report Share Публикувано Май 12, 2014 Ето го файлчето AutoRuns.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2014 Report Share Публикувано Май 12, 2014 Дай снимка от HWMonitor. По възможност, когато системата е в покой и когато е понатоварена в игра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veronisia Публикувано Май 12, 2014 Author Report Share Публикувано Май 12, 2014 Снимките са закачени - първата е, както искаше в покой.Втората е след като съм играла около 15-тина минути Farmville 2 в сайта на Zynga... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2014 Report Share Публикувано Май 12, 2014 Всички драйвери актуални ли са? Само под товар ли се появява синият екран? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veronisia Публикувано Май 13, 2014 Author Report Share Публикувано Май 13, 2014 Когато ми преинсталираха Windows-а март месец, ми сложиха последните драйвери. И веднага след това (на първия или втория ден) се появи първият син екран...По принцип се показва този екран по време на играта (2 пъти се случи по този начин), или непосредствено след като съм спряла да играя - затворила съм браузъра (Mozilla) и примерно го отварям наново и изведнъж син екран и рестарт....Но има дни и когато всичко си е ОК. Не знам защо си мисля, че проблемът донякъде ми е във видеокартата и Flash Player-a - както споменах заради някакъв конфликт между двете, съм изключила опцията за графично ускорение на флаша. Иначе изобщо не може да се играе, блокира целия прозорец на flash player (уточнявам, че е актуализиран до последната версия и той, както и браузърът ми). И преди докато бях със стария уиндоус ХР, съм пробвала да работя с една програмка за 3D вътрешен дизайн (работя в такава фирма). Но всеки опит е водил до внезапно рестартиране на компютъра (тогава нямаше син екран, просто се изключваше от нищото, докато съм вътре в програмата...) Според теб смяна на видеокартата дали може да реши проблема? И ако да, каква би ми препоръчал? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 13, 2014 Report Share Публикувано Май 13, 2014 Натисни клавишите Win+R. В полето напиши msconifg и кликни OK. В първия подпрозорец махни отметката на Load startup items. Иди на подпрозорец Services, сложи отметка на Hide all Microsoft services и кликни бутон Disable all. Накрая кликни OK и рестартирай. Тествай дали ще има проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veronisia Публикувано Май 14, 2014 Author Report Share Публикувано Май 14, 2014 Благодаря ти много, ще пробвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост