Jump to content

Пак тая "пуста" кирилица...

Препоръчан пост

Привет.

Както и много други, така и аз имам проблем с кирилицата. Той е следния: когато тръгна да свалям някакъв файл (най-често "doc" формат) при отварянето му (а и самото име на файла преди самото сваляне го изписва)... е, сещате се - "някакъв странен език" непознат лично за мен.. :haha:  Другото място, на което се явява същото "писмо" (извънземно :crosseyes1: може би) е в програмата МБам. Само, че и там някои опции си ги изписва на бОлгарски, други.... ми АЛИЕН.... :look: .

Та, така. Надявам се на помощ от ваша страна, люде благочестиви.. :superman:

П.С. Уиндоус 8 ми е ОС (ориДЖинали), не съм ползвал Флекс-а (слава теб, Всевишни), всыо настройки са ми на наш езикУ.... тоест нямам си на идея какъв може да е проблема... :lookaround: Може би нещо в шрифта/ шрифтовете, вие ще кажете..

Благодаря за отделеното време. :thumbsup:

Сподели другаде

• Отговори 36
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

когато тръгна да свалям някакъв файл (най-често "doc" формат) при отварянето му...... ... е, сещате се - "някакъв странен език" непознат лично за мен..

П.С. Уиндоус 8 ми е ОС (ориДЖинали)

Ориджинал, неориджинал, няма оправяне. Ако беше по-заинтересован да погледнеш темата с ръководство за регионални настройки, щеше да разбереш, че няма оправяне. И аз като теб съм бил тупаня преди 1 месец и половина. Windows не чете DOC с кирилица. Имаше моя снимка с изглед на това, което се вижда, щеше да бъде много забележимо, но виждам някой или нещо го е изтрило, вероятно неволно. ;)

Сподели другаде

Аз проблеми с кирилица не съм имал от години, особено пък под Windows 7 и 8. Така че не говори врели-некипели, че Windows „не чете DOC с кирилица“. Чак недоумявам как някои хора успяват да си намерят проблеми.

Колкото до проблема в първия коментар, нямам точно обяснение. Може би ако дадеш връзка към някой такъв проблемен файл...

Сподели другаде

Да, прочетох доста теми тук във форума относно кирилицата и проблеми с нея. Прочетох и за "док" файловете, че имат някаква несъвместимост с 8-цата. Но пак уточнявам: преди сваляне името на файла, което в оригинален вариант си е с бОлгарски, ми го изкарва с джикитайски. Като няма значение от разширението на файла... Това, както и някои опции на МБам преди не съществуваха като проблем... Появиха се след един доста сериозен проблем със самата ОС, който в последствие доведе до решение за ползването на вградената функция "рефреш" на цялата система.. А и нали ви казах - това е по-скоро частичен проблем. Само някои неща, като посочените, ми правят проблем с кирилицата. Всичко друто си е ок относно нея. Затова помислих, че е нещо свързано с шрифтовете или клавиатурната подредба... Но съм лаик относно правилните им настройки..

Не мога и да деинсталирам българския езиков пакет, сложен още при инсталирането на ОС.. Не ми позволява тази опция... Мислех да го деинстал и после инстал на ново, но... не става.

Сподели другаде

Можеш да опиташ да потърсиш за заменени/липсващи файлове, като стартираш Command Prompt с администраторски привилегии и там напишеш sfc /scannow.

P.S.: използваш стара версия на Malwarebytes Anti-Malware.

Сподели другаде

Да, знам за версията на МБам, че е стара. Не съм я актуализирал, защото не използвам програмата редовно. Държа я в резерв за използването й при наличието на проблем. Просто я дадох като пример за естеството на проблема ми. А за свалянето на файлове, което посочих пак в тая връзка какво мислите? Забравих да спомена, че наличието на маймуняците в заглавията на самите файлове и самото съдържанието на "док" такива не се наблюдава при съдържанието на "пдф" файлове...

Сподели другаде

Отвори отново команден ред с администраторски привилегии и там изпълни следната команда:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Рестартирай и отново сканирай за повредени файлове.
Сподели другаде

Добре. Значи да задам пак последната команда? Бях пуснал пак сканиране.. Да приложа ли лог-а или няма смисъл сега? Защото при рестарта имаше "подготовка за ...  на Уиндоус"?

Сподели другаде