Jump to content

СПЕШНО дайте съвет за проблем с нов процесор?

Препоръчан пост

Здравейте искам да попитам каква може да е причината:След смяна на процесор при стартиране на Уиндоус още преди да са се заредили някой програми компютъра ми се рестартира почти веднагаhttp://hardwarebg.com/forum/images/smilies/standard/conf.gif след което го зареждам във сейф мод само с настройките на ОС и няма проблем.След това пак го стартирам нормално и този път ,ми излезе син екран със данни за възможна грешка но,много бързо се скрива и не мога да видя за какво иде реч.Възможно,ли е да е от захраннването или друг хардуер или по-скоро е проблем със биоса.ТА стария ми процесор е АМД АТЛОН IIx2 250 3.00Ghz дъното е:GIGABYTE GA-970A-DS3P rev 1.0 a новия процесор АМД FX 6300x6 3.50Ghz 95W захраннването е 450 вата.След като върнах стария процесор всичко си работи нормално http://hardwarebg.com/forum/images/smilies/standard/facepalm.gif А и още нещо след като сложих новия проц. реших да сложа за начало бокс охладителя който идва с поставена термопаста и ново 20 пускам програма за отчитане на темп. на процесора и какво да видя тръгва от 17 и пада до 6 и така си остава без да отчита и един градус разлика и след няколко секунди пак рестарт та ако някой даде съвет ще мубъда благодарен http://hardwarebg.com/forum/images/smilies/standard/biggrin.gif

Сподели другаде

Така направих една проверка на паметта не откри никакви грешки само да попитам като се има в предвид,че рам паметта ми е в двуканален режим като са 2х2 гб ДДР 3 1333Мhz нормално ли е да работят в тези параметри:и нормално ли е дори когато пусна няколко програми и една игра честотата да си стои в един и същи диапазон 535.8 Мhz

post-33350-0-95567300-1397243274_thumb.jpg

Сподели другаде

Захранването  е TRENDSONIC 450Wpost-33350-0-47440600-1397250376_thumb.jpg и не не съм занулявал биоса по-принцип това е нещо ново за мен и чета по-разни форуми за проблеми. Преди месец инсталирах сам ново дъно и видеокарта но, тук ударих на камък :punish: мислех ,че е нещо свързано с таймингите на рам паметта, но още не съм  променял нищо мисля че може и да е  от захранването защото на няколко пъти компютъра ми се рестартира след като се опитах да пусна някоя игра и след като преди процесора ми беше по-слаб и като ядра,мощност и ватове сега е обратното стария ми е АТЛОН IIх2 250 3.00Ghz a новия е доста по-мощен АМД FX 6300x6 3.50Ghz и е с около 30W повече видеото ми e ASUS HD 6670 128bit DDR 5  и иска минимум 450W това означава , ли ,че преди това стария проц. я  е ограничавал а сега ползва повече волтаж и има проблем със захранването?

Сподели другаде

Влизаш в BIOS Setup и намираш Load Fail Safe Optimized Defaults. Забрани флопидисковото у-во само и направи да зарежда първо от CD-ROM (ако искаш). Зареждаш я и запазваш. Паметта ти работи на 1066 MHz, затова показва такава стойност (умножава се по 2, понеже е DDR памет). И това захранване е ментак, трябва да го смениш по-скоро, даже и да не прави проблем конкретно сега. По-късно ще го направи, системата ти е изложена на риск много повече с него, отколкото с добро захранване със защити.

Сподели другаде

На теория този захранващ блок може и да е достатъчен, но на практика не се знае. Наистина е калпав и вече може да е загубил голяма част от ефективността си. Т.е. може да е работил на ръба с предишния процесор и след смяната да му е дошло в повече. Може и да не е това разбира се, но е напълно възможно. Също така е възможно просто да има проблемни кондензатори в него. Ще е добра идея да се отвори и да се провери. Може през това време да се огледа и дънната платка за скапани кондензатори. Силно се съмнявам да има такива, но не пречи да се провери за всеки случай, защото с такъв измислен захранващ блок всичко е възможно.

И да, колегата е прав, независимо дали захранващият блок е наред или не, би било отлична идея да се помисли за закупуването на някакъв кадърен, че иначе не се знае кога каква мизерия ще сътвори.

Сподели другаде

Според мен това се дължи на проблем от софтуера понеже ако захранването беше слабо, щеше да крашва още след или дори при биоса.
Проблемът боже да е от драйвър на процесора, който се инсталира с Windows, понеже имаш 2 различни драйвъри или само този на стария процесор и от там да ти крашва.
Ако имаш време може да си направиш една преинсталация и след нея да пишеш в форума.

Сподели другаде

Проблемът боже да е от драйвър на процесора, който се инсталира с Windows, понеже имаш 2 различни драйвъри или само този на стария процесор и от там да ти крашва.

Определено не.
Сподели другаде