dan40o Публикувано Март 15, 2014 Report Share Публикувано Март 15, 2014 И да попитам още нещо за Асус-дъното. Снощи моят племенник игра няколко часа на SuperTuxcart(Linux Mint 15) и преди да спра компютъра, видях че температурата на видеочипа е 79 градуса. Това нормално ли е, като се има предвид, че кутията - CM Elite 360 - няма добро охлаждане? При толкова малко информация, може само да гадаем. Колегата Стоянов предложи да превключа един джъмпер за захранването на PS/2 USB портовете. Странното е, че на Асус-дъното не го намирам това нещо - нито на дъното, нито в инструкцията пише нещо. На другото дъно, което уж е по-слабо и мислех да се отърва от него, този джъмпер го има.На кое дъно прави този проблем? Аз мислех, че става въпрос за Asrock? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 15, 2014 Author Report Share Публикувано Март 15, 2014 Прав си - трябваше да обясня по-подробно. Конфигурацията в момента е: CM Elite 360(в момента е във вертикално положение и сутринта сложих един вентилатор отгоре), Asus M3N-HT Deluxe(с вграденото видео - GF 8 series), Athlon LE-1620, 2x1 GB DDR2 667 Corsair, 500 GB Hitachi.Това е втори компютър(свързан е и с телевизор) и тъй като имам още едно дъно(онова на Асрок) и една кутия(компактна Middle Tower - по голяма от Elite 360), обмислям кои компоненти е по-добре да си оставя. Тоест трябва да намеря компромис между заемано място, топлоотделяне, производителност(поне за мултимедия) и дреболии като конектори за вентилатори, аудио/видео изходи и др. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Март 15, 2014 Report Share Публикувано Март 15, 2014 Когато вдигне пак тази температура пипни радиатора на видеокартата и кажи дали пари. Какво стана с мишката и клавиатурата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 15, 2014 Author Report Share Публикувано Март 15, 2014 Правил съм го преди - малко след спиране на компютъра. Може би свързването на чипсета и волтажните регулатори чрез топлинни тръби не е добра идея. Вентилатора, макар и не много подходящо разположен дава резултат - след следващата игрална сесия температурата на видеочипа беше 65 градуса. С клавиатурата засега нищо не стана(Асус-дъното няма джъмпер) - ще погледна пак в БИОС дали няма нещо за изключване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Март 15, 2014 Report Share Публикувано Март 15, 2014 Правил съм го преди - малко след спиране на компютъра. Може би свързването на чипсета и волтажните регулатори чрез топлинни тръби не е добра идея. Вентилатора, макар и не много подходящо разположен дава резултат - след следващата игрална сесия температурата на видеочипа беше 65 градуса. видеочипа беше 65 градуса. В idle колко държи?С клавиатурата засега нищо не стана(Асус-дъното няма джъмпер) - ще погледна пак в БИОС дали няма нещо за изключване.Пробвай с друго захранване или мери с мултицет. Колкото до джъмпера, предложих ти този вариант, защото мислех, че става въпрос за дъното Asrock, моя грешка извинявам се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 15, 2014 Author Report Share Публикувано Март 15, 2014 Преди да си приберат нашият гостенин, няма да мога да свърша нещо повече по този проблем. Имам захранване на основният компютър, но ми идва малко сложно да прехвърлям/развивам/навивам отново... Пропуснах да спомена, че клавиатурата е стара - на PS/2, а мишката е на USB. Ще пиша пак, когато измеря напреженията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 Случайно да е включена опцията за събуждане на компютъра чрез клавиатура/мишка? Какво е зададено в Power Management? Това, че компютърът е изгасен не означава, че е напълно изключен. Има STAND BY напрежение, което е активно през цялото време, докато захранването е включено в мрежата. С него могат да се захранват дребни консуматори с цел събуждане на компютъра от мишка/клавиатура/LAN, както и е необходимо, за да може компютъра въобще да се включи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 17, 2014 Author Report Share Публикувано Март 17, 2014 Ето какво измерих:при спрян компютър червено/черно 0,2 V; жълто/черно 0 V;при пуснат червено/черно 4,84 V; жълто/черно 12,29 V. Погледнах в БИОС - Power On by PS/2 Keyboard - Disabled. Ако има някакви други опции, имащи отношение към проблема - споделете. Някои опции в БИОС не са ми ясни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Март 17, 2014 Report Share Публикувано Март 17, 2014 Пробвай с друго захранване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
novgradski Публикувано Март 17, 2014 Report Share Публикувано Март 17, 2014 И аз имах същия проблем,но се реши,като зададох стойности "0" на двата ключа в регистрите,ама се наложи и на двата дяла (единият с win xp sp3,а другият с win7),a именно:"regedit"-HKEY_USERS/DEFAULT/Control Panel/Keyboard/IntialKeyboardIndicators...2x "клик"...стойност "0"-HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Keyboard/IntialKeyboardIndicators...2x "клик"...стойност "0" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост