regbor Публикувано Март 11, 2014 Report Share Публикувано Март 11, 2014 Имам един D-Link DIR300 G рутер, с който препращам сигнала от модема до лаптопа. По принцип му дават обхват 30-50м, но на практика имам проблем да хвана нормална връзка в съседната стая(стената е бетонна). Въпросът ми е дали това се дължи на самия рутер или сигнала от модема е много слаб?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Април 7, 2014 Author Report Share Публикувано Април 7, 2014 Виждам, че повече от 50 човека са прочели темата, но няма отговори.Затова искам да уточня, че преди време нямах проблеми с рутера. На няколко пъти спирах интернета по различни поводи и вероятна причина според мен е неправилна настройка от страна на кабелните техници, които идваха да го връзват отново... Освен това се явява и някакъв нерегламентиран "дубъл" на моята мрежа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Април 11, 2014 Report Share Публикувано Април 11, 2014 пробва ли да му върнеш стандартните настройки ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Април 17, 2014 Author Report Share Публикувано Април 17, 2014 Настройките на рутера не са променяни. Когато идват техниците бърникат само из компа. Свързват сигнала и си тръгват, после аз си закачам рутера към модема и компа си го разпознава веднага. Проблема вероятно е някъде из портовете, но на мен са ми тъмна Индия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 17, 2014 Report Share Публикувано Април 17, 2014 Как точно е свързан модемът с рутера? С актуален фърмуеър ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Април 19, 2014 Author Report Share Публикувано Април 19, 2014 Модемът е свързан с рутера чрез кабел. Как да проверя дали фърмуерът e актуален? Често като чеквам мрежата виждам това, като второто също се отнася за моята мрежа: това също : Според мен трябва да виждам само една връзка с рутера, не две. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 21, 2014 Report Share Публикувано Април 21, 2014 Версията на фърмуеъра на рутера можеш да я видиш, като влезеш в менюто му за настройки. Там някъде трябва да я пише. Точно къде, не знам, защото менютата на различните рутери са структурирани различно. След като я видиш, проверяваш на сайта на рутера коя е последната и ги сравняваш. Да виждаш две безжични мрежи е нормално. Причината е, че настройките на безжичната мрежа са променени, най-вероятно метода на криптиране. Системата вижда мрежа със същото име, но след като настройките са различни, не може да се свърже с вече запаметените от нея настройки, затова показва това съобщение. Това се решава лесно, като просто изтриеш запомнената мрежа на рутера в мрежовите настройки: десен клик върху иконата долу до часовника -> Open Network and Sharing Center -> вляво Manage wireless networks -> маркираш неработещата мрежа и кликаш бутон Remove. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Април 24, 2014 Author Report Share Публикувано Април 24, 2014 Благодаря за съвета, Night_Raven. Направих точно така както каза. Проверих версията на Firmware-a, свалих по-нова от сайта на производителя и я инсталирах. Засега връзката е относително стабилна, въпреки че не е на 100%. Колкото до втората мрежа, открих я в "Manage wireless networks"... Премахнах я и сега се яви нов проблем. За да компенсирам слабия сигнал преди, използвах USB антена за усилване на сигнала. След като изтрих запомнената мрежа, антената вече не се връзва към интернет, а само локално към рутера. Пробвах всички варианти, които ми предложи диагностиката, но без ефект. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Април 24, 2014 Author Report Share Публикувано Април 24, 2014 Рестартирах компютъра няколко пъти и сега всичко е ОК. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост