Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,искам да попитам нещо което от доста време се каня и все не намирам време за това.Имам един малък проблем с които явно няма да мога да се справя сам.Историята е следната-когато си инсталирах Windows си разбих дисковете на 3 локални диска но тогава бях с Windows XP и тогава локалният диск C  ми беше достатъчен, но преди известно време си инсталирах Windows 7 и като почнах да инсталирам програми и  с течение на времето се оказа че диска C  ми е вече малък и  се питам следното (питам и вас :)  ),Ако сега преинсталирам Windowsa и преди това ако  си преместя инфото от Диск D  в Диск E , и след това ще е празно и D-то.Когато почна преинсталацията  мога ли да разбия само двата диска  C  и D и да си увелича C-то малко и дали тогава ще се случи нещо с локален диск E .Питам защото искам да си запазя инфото както разбирате без да се налага да го вадя във външен хард.

благодаря предварително на отзовали ти се.

Сподели другаде

Здравей. Отговорът е - Да. Може да изтриеш диск C и диск D, като след това ги заделиш наново и оставиш повече място в C, за сметка на D.

Единственото нещо за което трябва да внимаваш е да не изтриеш или форматираш диск Е, където ще се намира информацията.

Ако не използваш много алчни за място програми, ти препоръчвам да оставиш ~50 GB за операционната система. Ако имаш голям твърд диск може и 80.

Сподели другаде

Ето моят съвет: Ако можеш си намери външен хард диск и си запиши нещата на него и след това когато правиш преинсталация си остави само диск C и D.
Аз съм виждал компютри с дискове: C,D,E,F,G и бяха по 20-30GB но не повече, което за мен си е пълна простотия, да си правиш 10 диска, за да имало в един филми, в други игри и т.н.
Та според мен е най-удачно C,D като за C 40-50 GB са напълно достатъчни като Win7 Ultimate x64 заема 25 GB.
Още един съвет ще ти дам: Не си инсталирай всичко в C, понеже не знаеш дали има вирус или не... 

Сподели другаде

Зависи от вида на зловредния код.

Зависи но повечето не могат тутакси да се "преместят" :)

Примерно аз каквото имам да инсталирам си инсталирам в диск D и преди или след преинсталацията си го чистя от всичко инсталирано за да нямам никакви проблеми.... Преинсталации си правя рядко или ги правя профилактично през 3-4 месеца.

Сподели другаде

Ти на това рядко ли му викаш? Аз карам с 1 windows по 2-3 години. 

Имам предвид, че по наложителност ги правя 1 път на няколко години, но аз съм свикнал през няколко месеца да се преинсталирам, за да ми е спокойно ...

Сподели другаде

Имам предвид, че по наложителност ги правя 1 път на няколко години, но аз съм свикнал през няколко месеца да се преинсталирам, за да ми е спокойно ...

За човек, който твърди, че не е фен на преинсталациите, преинсталираш доста често.
Сподели другаде

За човек, който твърди, че не е фен на преинсталациите, преинсталираш доста често.

То си зависи от мен дали искам да се преинсталирам и обикновено за 3-4 месеца компютърът ми си е лепнал все някакъв вирус, така че....

Сподели другаде

Вместо постоянно да си цъкаш с преинсталации, можеш да пуснеш 1 тема тук  и ако отговаряш/изпълняваш всичко, което ти наредят колегите за по-малко от 2 часа системата ще ти е чиста.

Сподели другаде

Вместо постоянно да си цъкаш с преинсталации, можеш да пуснеш 1 тема тук  и ако отговаряш/изпълняваш всичко, което ти наредят колегите за по-малко от 2 часа системата ще ти е чиста.

Вече си поговорихме в една друга тема, че той е убеден в противното. :)

Лошо няма. Всеки си преценява за себе си.

Сподели другаде

Значи както гледам малко сте се отклонили от темата,но както разбирам мога да си форматирам само C и D  и да си увелича малко C-то за сметка на D-то и тъка ще си запазя инфото в E-то където вече ще съм си преместил временно инфото и тъка няма да си изгубя всичко след преинсталацията.

А относно цепенето на няколко диска аз съм почти на същото мнение както на aaster23.Не обичам да са много дисковете ама да са поне 3 поне за мен съм си приел да си го правя тъка и мисля че е достатъчно.Казвам го според мен защото аз съм с 1 TB хард и мога да си позволя да си направя примерно C-то на 100 GB и другите на по 450 GB .Сега ми е 50 GB C-то и както казах по-горе не ми стига ама е защото съм го правил за XP,и за това искам да си сцепя отново харда ама само на обединените C и D.

Сподели другаде

Сега ми е 50 GB C-то и както казах по-горе не ми стига ама е защото съм го правил за XP...

Както споменах в по-преден пост, 50GB за Windows 7 са напълно достатъчни. Аз съм с Windows 8.1 x64, имам инсталирани 4 IDE-та и още куп програми, а съм заел 55 GB от C:\. Имай предвид, че е нормално дялът на операционната система да е зает на 70-80%, дори така е по-добре. Ако мястото не ти стига, то най-вероятно си инсталирал игри, или други файлове, които не са пряко свързани с операционната система. Помисли за оптимизация.

Не обичам да са много дисковете ама да са поне 3 поне за мен съм си приел да си го правя тъка и мисля че е достатъчно.

Не виждам никакъв проблем дяловете да са три.

...няма да си изгубя всичко след преинсталацията.

Въпреки това си направи резервно копие на най-важните неща (снимки) на диск или в Google Drive например.

Сподели другаде