Jump to content

Проблем с отметките в Опера

Препоръчан пост

При Опера 12,16 - запазвам отметките, така, както съм логната в сайта, за да мога да ги Отварям директно в профила си, но ако рестартирам ОС трябва отново да се логвам. С Ctrl и Enter влизам в профила, но малко е дразнещо при всеки рестарт да го правя за почти всички отметки. Ако някой може да помогне ще съм много благодарна.

ОС е Windows 7 Ultimate x86

Сподели другаде

Не мисля, че има начин да се заобиколи това. На какъв интервал дадена страница ще излиза от акаунта ти зависи от настройките на бисквитките, които те създават на компютъра, а тези настройки пък зависят от самите автори на съответните Интернет страници. Т.е. не зависи от теб или от браузъра, който използваш, и нямаш контрол върху това.

Добавено: можеш да опиташ да редактираш съответните бисквитки и да промениш датата, на която изтичат, което евентуално може да помогне, но пак си зависи каква точно е бисквитката и как е написана съответната страница.

Сподели другаде

На настолния компютър нямам такъв проблем, затова си мисля, че проблема е в настройките. Забелязах, че историята на браузъра също не се запаметява, т.е. изчезва след рестарт.

А как да редактирам бисквитките и да променя датата на изтичане?

Сподели другаде

Натисни Ctrl+F12 , след това иди на Разширени ->бисквитки- виж дали има отметка на "изтривай новите бисквитки при изход от Опера". Ако има -махни я.Трябва да има отметка на "приемай бисквитки". Иди на "история"- на адреси отметни 1000 и "помни съдържанието на страниците"

Честито, имаме еднакъв брой мнения :love:

Сподели другаде

Можеш да промениш бисквитките от Ctrl+F12  ->  Разширени ->бисквитки- организиране на бисквитките- цъкаш на определена бисквитка- промяна- променяш датата. Но не вярвам да е от това. Пробвай да преинсталираш Опера, като преди новата инсталация изчисти всички остатъци.

Сподели другаде

Преинсталирах Опера. Сложих същата версия, после по-стара, после най-новата и положението е все същото. Реших да пробвам в Internet Explorer - и там не ги помни.

Да уточня - става въпрос за торентите - Замунда. Влизам си в профила, поставям в отметките и ако рестартирам или изключа после съм извън профила. Само на този лаптоп е така, на настолния всичко е ок - дори 100 пъти да изключвам, включвам или рестартирам - влизам си директно в профила. Сверих настройките в браузърите за запаметяване на пароли и история между лаптопа и настолния - еднакви са. Не мога да разбера къде е проблема!

Сподели другаде

Здравейте. Имам проблем със зареждането на online банкирането на райфаизен банк http://www.rbb.bg/bg/ . Когато кликна горе в дясно "Райфаизен онлайн" ми се отваря нов таб, но не се зарежда нищо.Табът си стой "Без заглавие" и не се зарежда страницата изобщо.  

Версия: 20.0.1387.64 - Няма актуализации Поток на актуализиране: Stable Система: Windows 7 32-bit

Изчистих всички данни за сърфирането от самото начало. Рестартирах и резултатът е същия - страницата не се зарежда. Имам инсталирана и версия 12,14 1738 с която мога да банкирам без проблеми.

Ако някой може да даде предложение какво да направя?

Поздрави

Сподели другаде

Преинсталирах Опера. Сложих същата версия, после по-стара, после най-новата и положението е все същото. Реших да пробвам в Internet Explorer - и там не ги помни.

Да уточня - става въпрос за торентите - Замунда. Влизам си в профила, поставям в отметките и ако рестартирам или изключа после съм извън профила. Само на този лаптоп е така, на настолния всичко е ок - дори 100 пъти да изключвам, включвам или рестартирам - влизам си директно в профила. Сверих настройките в браузърите за запаметяване на пароли и история между лаптопа и настолния - еднакви са. Не мога да разбера къде е проблема!

С други сайтове имаш ли проблеми или само със Zamunda?

Здравейте. Имам проблем със зареждането на online банкирането на райфаизен банк http://www.rbb.bg/bg/ . Когато кликна горе в дясно "Райфаизен онлайн" ми се отваря нов таб, но не се зарежда нищо.Табът си стой "Без заглавие" и не се зарежда страницата изобщо.  

Версия: 20.0.1387.64 - Няма актуализации Поток на актуализиране: Stable Система: Windows 7 32-bit

Изчистих всички данни за сърфирането от самото начало. Рестартирах и резултатът е същия - страницата не се зарежда. Имам инсталирана и версия 12,14 1738 с която мога да банкирам без проблеми.

Ако някой може да даде предложение какво да направя?

Поздрави

Можеш да опиташ да изтриеш бисквитките за сайта на Райфайзен Банк и кеша. За жалост не използвам (все още) новата версия на Opera и не мога да кажа с точност как да го направиш.
Сподели другаде

Във в.20: натискаш контрол+F12- отиваш на поверителност и сигурност- отиваш в "изчисти данни от сърфиране" и от там чистиш каквото искаш, после отиваш на "всички бисквитки и данни от сайтовете" и чистиш каквото искаш. Успех.

ПП. Новата версия има подобрения, но е далеч от възможностите на 12.16

Сподели другаде

С други сайтове имаш ли проблеми или само със Zamunda?

Да, имам същите проблеми и с други сайтове, не само със Замунда. Пробвах да редактирам бисквитките, като променя датата на изтичане, но като рестрартирам или изключа - същия проблем, а датите на бисквитките не са тези, които съм въвела.

Сподели другаде

Да не би да имаш някое приложение, което да бърка работата на браузърите?

Изтегли Autoruns и:
1) стартирай програмата;
2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметки на Hide Microsoft entries и Verify code signatures-> OK;
3) меню File -> Refresh;
4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат).
5) архивирай създадения файл с удобен за теб архиватор и прикачи архива към коментара си.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):
- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;
- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;
- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде

Да опитаме нещо. Деинсталирай SUPERAntiSpyware и CCleaner. Ако случайно не ти се деинсталира CCleaner, то не я използвай временно и задължително ѝ премахни отметката в прозореца на Autoruns (т.е. стартирай Autoruns като администратор и просто махни отметката срещу CCleaner), след което рестартирай.

Сподели другаде