stani_mir Публикувано Февруари 25, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 25, 2014 Драги Night_Raven, Правя всичко както трябва. Винаги стига до TDSS File SystemPhysical drive:\Device\Harddisk0\DR0suspicious object, medium risk и като натисна continue, се връща на предишния екран.Още в началото обявих, че съм неграмотен по компютрите. Старая се да се уча, но не става бързо. Това хост файл, FRST-лог, OTL са неща, които чувам за пръв път. Благодаря ти сърдечно за всичко, което направи за да ми помогнеш, но аз съм до тук. Ще преинсталирам ОС. Само ще те помоля да ми кажеш има ли някакви предварителни действия, които трябва да се извършат за да може преинсталирането да не завари някоя зловредна твар. Поздрави!stani_mir Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 25, 2014 Report Share Публикувано Февруари 25, 2014 Драги Night_Raven, Правя всичко както трябва. Винаги стига до TDSS File System Physical drive:\Device\Harddisk0\DR0 suspicious object, medium risk и като натисна continue, се връща на предишния екран.Добре, но избираш ли да се извърши действие Cure или оставяш Skip? Не е нужно да се стига до преинсталация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Февруари 26, 2014 Report Share Публикувано Февруари 26, 2014 Само ще те помоля да ми кажеш има ли някакви предварителни действия, които трябва да се извършат за да може преинсталирането да не завари някоя зловредна твар. Поздрави!stani_mir След толкова сканирания, и триене на вируси, отново се генерират?Най добрият вариант ще е пълен формат, по време на преинсталацията.Но така се губят важни за теб файлове и документи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stani_mir Публикувано Февруари 26, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 26, 2014 Изобщо не стигам до екран на който да ми се предлага действие Cure. Най-акуратно си произвежда цели табуни троянски коне. Aз съм, както казах аматьор. На компютъра ми няма нищо ценно. Основно ползвам Skipe за да си виждам внуците. Имам профил във Фейсбук по същата причина. Единственото което съм качил са малко снимки, които са архивирани на флашка.Преинсталацията ще направи зет ми с лицензирана ОС и няма да ми струва нищо. С най-дълбока благодарност stani_mir Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 26, 2014 Report Share Публикувано Февруари 26, 2014 След толкова сканирания, и триене на вируси, отново се генерират? Най добрият вариант ще е пълен формат, по време на преинсталацията. Но така се губят важни за теб файлове и документи.На базата на дневниците гадините не се появяват отново и почистването е успешно. Нека не предлагаме преинсталацията като решение на всеки проблем. Доста е обезкуражаващо и дори обидно е, когато някой се труди да намери решение или да почиства зловреден софтуер, някой друг да се появи и да изцепи "абе, я преинсталирай". Всичките усилия и време се оказват напразни. Преинсталацията ще направи зет ми с лицензирана ОС и няма да ми струва нищо.Да разбирам ли, че ще преинсталираш системата така или иначе? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stani_mir Публикувано Февруари 26, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 26, 2014 На базата на дневниците гадините не се появяват отново и почистването е успешно.Нека не предлагаме преинсталацията като решение на всеки проблем. Доста е обезкуражаващо и дори обидно е, когато някой се труди да намери решение или да почиства зловреден софтуер, някой друг да се появи и да изцепи "абе, я преинсталирай". Всичките усилия и време се оказват напразни. Тогава те помоля да потърсиш друг начин за изчистване на гадините, защото продължават да се въдят. Днес станаха вече 26. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 26, 2014 Report Share Публикувано Февруари 26, 2014 Как установяваш, че сега са повече? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stani_mir Публикувано Февруари 26, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 26, 2014 Не. Не са повече. Просто поддържат същия ритъм. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 26, 2014 Report Share Публикувано Февруари 26, 2014 Добре, как установяваш, че са същия брой? Какви са проблемите, които се наблюдават? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Февруари 26, 2014 Report Share Публикувано Февруари 26, 2014 На базата на дневниците гадините не се появяват отново и почистването е успешно.Нека не предлагаме преинсталацията като решение на всеки проблем. Доста е обезкуражаващо и дори обидно е, когато някой се труди да намери решение или да почиства зловреден софтуер, някой друг да се появи и да изцепи "абе, я преинсталирай". Всичките усилия и време се оказват напразни. Погрешно си разчел поста ми.Автора имаше въпрос и аз му отговарям.За това споменах и какво може да загуи.Със цел да му обясня, че по лесно може да се излекува машината му от колкото да преинсталира.А колкото до появата на гадините:Първо автора сканира със mbam и изтрива откритите обекти.След това във следващият пост му давате да сканира със Malwarebytes Anti-Rootkit.Отново същите вируси.И отново са във C:/Users.Следва сканиране със RogueKiller.И отнова са открити същите вируси.Въпреки че бяха изтрити от предната програма.За мен се генерират отновово. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 26, 2014 Report Share Публикувано Февруари 26, 2014 Заразените обекти се повториха в Malwarebytes Anti-Rootkit, защото Malwarebytes Anti-Malware не е успяла да се справи, защото заразата се оказа отвъд възможностите ѝ. Точно затова се наложи и използването на Anti-Rootkit. Въпросният рууткит не беше засечен после от RogueKiller, така че реално би трябвало да има подобрение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stani_mir Публикувано Февруари 27, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 27, 2014 Разликата е в това, че сега не се виждат в карантината, а се явяват при сканирането. Тук публикувам последните няколко сканирания. mbam-log-2014-02-26 (07-44-13).txtmbam-log-2014-02-26 (16-22-12).txtmbam-log-2014-02-26 (17-59-59).txtmbam-log-2014-02-27 (06-13-49).txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 27, 2014 Report Share Публикувано Февруари 27, 2014 Да не би да работиш с някоя флашка или да стартираш някакви непознати файлове/съмнителни файлове? Повтори сканирането с Malwarebytes Anti-Rootkit. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stani_mir Публикувано Февруари 27, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 27, 2014 Не ползвам нищо друго освен това, което ми кажеш. mbar-log-2014-02-27 (13-48-22).txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Февруари 27, 2014 Report Share Публикувано Февруари 27, 2014 Прегледах логовете и мисля, че тук става въпрос за полиморфен вирус Sality. C:\Users\Public\Videos\Videos.pifC:\Users\Public\Favorites\Favorites.batC:\Users\Public\Documents\Documents.exeC:\Users\Public\Music\Music.scr Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост