Jump to content

СЪВЕТ ЗА ДЪНО АМД АМ3+

Препоръчан пост

Здравейте искам да помоля за съвет, мисля да сменя дъното си а в последствие и процесора . В момента съм със foxxconn A74ML3.0/A74ML-K3.0  post-33350-0-47961100-1392835396_thumb.jpg върши работа но ме ограничава при избор на процесор може би  нещо от FX серйите на АМД. Процесора също е доста стар вече АМD ATHLON IIx250 3.00 ghz ,та въпроса ми е да ме посъветвате за модел АМ3+ или FM2+ дъна засега бюджета ми е до около 130 лв. Благодаря ви предварително

Сподели другаде

Здравей.

Не се чувствам достатъчно компетентен, за да давам акъл за чужди конфигурации :)

Не си споменал, но предполагам, че търсиш конфигурация за (бюджетен) гейминг. Доколкото разбирам - ако вземеш процесор FX(за сокет АМ3+), ще ти трябва и дискретна видеокарта. Сигурно имаш някаква в момента - смяташ ли да я сменяш скоро? Има значение какви игри играеш и какъв ти е монитора... Четох разни ревюта за новите APU процесори на АМД - при по-скромни настройки и резолюция(720р) някои игри вървят добре, други - поносимо. За процесор колко си предвидил? Смятам, че повечето хора биха ти препоръчали Интел, но разбира се това зависи от бюджета...

Сподели другаде

ДА прав си но не съм чак толкова заклет геймър и не държа всичко да е на макс настройки но поне да вляза в крачка,   за видеото за момента съм със ASUS EAH 6670 1gb 128bit а за  процесора  мисля за около 170-180 лв да се вредя :)

Сподели другаде

Ако стигнеш до сравнение на процесори - мога да ти препоръчам сайтовете cpuboss.com и cpu-world.com. Доколкото виждам FX процесорите започват от над 200 лв. В твоят случай - може би например Athlon II X4 760K. Другият вариант е процесор с вградено видео - например A8 X4 6600K Black Edition, но не мога да кажа дали твоята видеокарта не е за предпочитане... Търси ревюта за двата варианта, или чакай по-компетентно мнение. :)

Сподели другаде