Nikka Публикувано Февруари 6, 2014 Report Share Публикувано Февруари 6, 2014 Проблемът е следния. Ползвам програма за отдалечен достъп за връзка с компютър, с инсталирана ОС Windows8. При напълно свален юзър акаунт контрол от страна на потребителя насреща, все пак бивам блокирана при стартиране на Task Manager, както при опит за инсталиране на определени програми, при пуск/сканиране на програми, изпълнение на reg файлове и тн. Подобен проблем с Windows7 нямам. Предполагам, че това е допълнителна защита на Windows8, но не успявам да намеря адекватна информация за преодоляването й. Можете ли да ми кажете какви настройки могат да се променят в компютъра насреща за да не се налага човекът да седи непрекъснато срещу мен и да ми суппортва за какво ли не. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
klepoa Публикувано Февруари 6, 2014 Report Share Публикувано Февруари 6, 2014 колега гледай този клип поне по това което прочетох мисля че това ще ти помогне ако ли не му пиши на тоя пич ще ти обясниу http://www.youtube.com/watch?v=Bx3PeYgfALg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nikka Публикувано Февруари 6, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 6, 2014 Благодаря за линка, klepoa. За съжаление описаният там начин няма как да реши проблема, gpedit.msc и secpol.msc има само в Win 8 Pro и 8 Enterprise, а тази е base. Допълнителни идеи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 7, 2014 Report Share Публикувано Февруари 7, 2014 Коя е използваната програма? Въпросните проблеми ги няма, когато самият потребител се опита да изпълни съответните действия? И нека не вършим глупави неща като да забраняваме UAC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nikka Публикувано Февруари 7, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 7, 2014 Програмата е Team Viеwer. UAC забраняваме временно, после го връщаме. Проблеми няма, когато потребителят извършва действията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 7, 2014 Report Share Публикувано Февруари 7, 2014 Какъв е смисълът изобщо да забранявате UAC? Какво точно се случва при опит за извършване на въпросните действия? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nikka Публикувано Февруари 7, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 7, 2014 Смисълът е, че при пуснат UAC предупредителните съобщения искат позволение лично от потребителя насреща за всяко действие. При излязло съобщение от UAC на мен не показва нищо, просто спира контрола. Така човекът не е свободен да ме остави, а трябва непрекъснато да ми асистира, натискайки yes на защитата, next на всяка програма и тн. Това го решаваме на Windows 7, като смъкваме временно UAC с рестарт, а преди да изляза от машината, го възстановяваме и рестартираме. При Windows 8, макар със свален UAC на човека отсреща (при пуснат е още по-рестриктивно) не излизат предупредителни съобщения, но мен директно ме блокира за някои действия. Примерно инсталация на Firefox26 мога да стартирам, но излезе ли инсталационния прозорец, не мога да пипна нищо по него. Пусна ли MBAM, не мога да натисна нищо в прозореца, отворя ли task manager, докато е на фокус, не мога да пипна нищо, натисна ли рег файл, отсреща трябва да му дадат yes и тн. Само някои инсталатори и програми всъщност ми позволяват достъп, повечето - не. Това губи страшно много време и на двама ни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 7, 2014 Report Share Публикувано Февруари 7, 2014 А опитахте ли с актуална версия на TeamViewer? Питам, защото в новите версии съобщението от UAC всъщност се появява в прозореца на контролиращия, така че мога да предполагам, че използвате стара версия, в която това явно не е така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nikka Публикувано Февруари 7, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 7, 2014 Точно в десятката, благодаря! Версията е много удобен портабъл (4мб ехе файл, изискващ само стартиране). Ще премина към новата или към друг инструмент. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 7, 2014 Report Share Публикувано Февруари 7, 2014 Т.е. да разбирам, че не само сега се появява нормално UAC прозорецът, но и всичко останало работи коректно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nikka Публикувано Февруари 8, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 8, 2014 През Team Viewer8 portable имаше почти същият ограничен контрол (разлика - сега виждам UAC съобщенията, но не мога да ги пипам). С 9 и инсталационни версии не пробвах. През TightVNC 2.7.10 всички ограничения отпаднаха, както свързаните с UAC, така и за другите услуги, които блокираха контрола от моя страна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 8, 2014 Report Share Публикувано Февруари 8, 2014 Ами, редно е да опиташ с TeamViewer 9, ако TightVNC не ти допада. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nikka Публикувано Февруари 8, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 8, 2014 Ще опитам и с портабъл 9 за да имам варианти. Всъщност новият TightVNC ме изненада приятно, почти няма забавяне или размазване на картината за разлика от предишните версии. Благодаря ви за точната диагностика на проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Февруари 8, 2014 Report Share Публикувано Февруари 8, 2014 С портативна версия няма как да стане. За да може отдалечено да се натискат "нещата" на UAC, TeamViewer-ът трябва задължително да е инсталиран. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nikka Публикувано Февруари 8, 2014 Author Report Share Публикувано Февруари 8, 2014 Това е полезна информация Nicky, мерси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост