Jump to content

Как да разбера,кой порт ми е USB 2.0 ?

Препоръчан пост

Аз обикновено стартирам програма "Еverest"....след това -"устройства"..."usb устройства" ...и вдясно гледам като пробвам с  usb устройство (примерно флашка),а ако имам и включено - то се вижда .Моите са и "хъбове"-и на практика само едното се активира.

http://imageshack.com/a/img546/3294/na2f.jpg

На лаптопа имам и usb 3.0 ,така проверявах и разбрах кой от страничните usb-ta e търсеният- за да си включвам usb 3.0 -флашката -там.

Когато включа usb 2.0 -флашка в usb1.0 вход -ми изписва, че "устройството може да работи по-бързо"

Сподели другаде

Компютърът ми е доста стар и има 4 usb порта 3x1.0 и 1x2.0,как мога да разбера кой е 2.0? 

На дъното няма маркировка :(

Предполагам говориш за портовете отзад на дънната платка. Евентуално може да ги има обозначени в книжката

Аз обикновено стартирам програма "Еverest"....след това -"устройства"..."usb устройства" ...и вдясно гледам като пробвам с  usb устройство (примерно флашка),а ако имам и включено - то се вижда .Моите са и "хъбове"-и на практика само едното се активира.

http://imageshack.com/a/img546/3294/na2f.jpg

Умолявам да спрем да разпространяваме и споменаваме EVEREST като продукт. Изоставен е от много време и си има наследник - AIDA64. Нека сме актуални.
Сподели другаде

Извинявам се (че е извън темата):По-хубаво е ,но не винаги е рентабилно (понякога "не си струва") да се купува най-новият продукт (кола,предмет,софтуер и т.н.)

Сподели другаде

Не съм казвал нищо за закупуване. Просто EVEREST е остарял продукт. AIDA64 има по-добра поддръжка на новите операционни системи, разпознава повече хардуер, разчита по-точно информацията от повече датчици на дънните платки, има множество отстранени бъгове и т.н.
Сподели другаде

Най-лесният вариант е да слагаш флашка USB 2 поредно във всеки порт и там, където Windows-а не изпише, че устройството може да работи по-бързо, значи е USB 2 порта. Бинго :)

Сподели другаде