Jump to content

Проблем с дължината на името на файл

nikipetrov

Препоръчан пост

Здравейте!
      При опит да напрявя имената на филм и субтитрите към него еднакви, чрез Copy => Paste, ми изписва, че името е твърде дълго за да бъде променено или преместено. Когато се опитам да изтрия част от името на дългият файл пак ми излиза съобщение: " The file name is too long". Опитах да го изтрия и ми излезе следното съобщение: The source file name are larget than is supported path by the file sistem. Try moving to a location whish has a shorter path name, or try renaming to shorter name before attempting this operation."  При десен клик опциите са само: Open; Enqueue in KMP; Play in KMP; Open with....; и Send to... Също при маркиран файл табът Rename не е активен. Табът Move tо.... е активен но при опит да преместя файлът от дял D където е в момента в дял С ми излиза горното съобщение.

Опитах с други файлове с дълги имена - положението е същото. Не позволявя и на KMPlayer да ги изпълни. 

ОС Windows 8.1x64 Enterprise

Бихте ли помогнали?

Сподели другаде

Имам подобен опит. Eдинствения начин, по който успях да го оправя, беше през Linux.

Ако не те мързи, може да пробваш с http://www.farmanager.com/. Но според мен дизайнерската грешката е прекалено надълбоко, за да успееш да я прескочиш в Windows.

Сподели другаде

- Файла да не се "ползва" в момента  и от друга програма или...

- десен бутон ..."свойства"...да не е "само за четене"

- имал съм проблеми и с "препинателните знаци" в името на файла (става с ...примерно "аааа"- за филма и "аааа"-за субтитрите,но през "Total commander")

Сподели другаде