Ted95 Публикувано Януари 19, 2014 Report Share Публикувано Януари 19, 2014 Моят проблем е следния... Като си начертая чертежа и реша да го разпечатам на принтера, не излиза в точния мащаб---> излиза или по-голям или по-малък...Извинявам се за темата, знам че не е свързана с темите от раздела, но моля ако някой знае да помогне. Oт даскало ме пратиха в 1 копирен център и там ми искат 63 лева, за да ми ги разпечатат :X :XАз имам принтер и мога да си спестя тези пари, ако знам как става Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kingston Публикувано Януари 19, 2014 Report Share Публикувано Януари 19, 2014 А вие 1:1 ли чертаете и изобщо задавате ли мащаб?Само при тази версия на програмата ли се появява този проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Януари 19, 2014 Report Share Публикувано Януари 19, 2014 Принципно, трябва да си изберете 1:1, както е споменато в предния коментар.Ето ви и снимка: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kingston Публикувано Януари 19, 2014 Report Share Публикувано Януари 19, 2014 Всъщност не трябва да задава скейл 1:1, ако чертае в реални размери. Това ще е мащаб 1:10 (ако е избрал мм пред инчове) и ако е избрал да чертае голям обект, да кажем сграда, в сантиметри, то и лист А0 няма да му стигне да плотира. Най-добре, ако можете, покажете снимка на прозореца за плотиране, за да видим какво точно задавате. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
novgradski Публикувано Януари 20, 2014 Report Share Публикувано Януари 20, 2014 Не съм много добър в чертането,но в autocad 2007,като искам да разпечатам в М1:1 примерно шаблон- избирам си в [mm]- M 1:1- и от "display" стрелкичката с падащо меню - избирам "window"-"разпъвам" прозореца (областта за разпечатване)-за всеки случай "preview"....и от него ..print...........трябва да стане ако "модела" се събира в А4 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kingston Публикувано Януари 21, 2014 Report Share Публикувано Януари 21, 2014 Не съм много добър в чертането,но в autocad 2007,като искам да разпечатам в М1:1 примерно шаблон- избирам си в [mm]- M 1:1- и от "display" стрелкичката с падащо меню - избирам "window"-"разпъвам" прозореца (областта за разпечатване)-за всеки случай "preview"....и от него ..print...........трябва да стане ако "модела" се събира в А4 Не стоят така нещата всъщност. Това "М 1:1" обезсмисля понятието мащаб за всеки обект, по-голям от А4. Не напразно чертожното поле в Аутокад е неограничено - чертаеш каквито обекти искаш и колкото големи са в действителност, което в последствие разпечатваш в подходящ мащаб.Но няма смисъл да пишем каквото и да било повече, докато самия потребител не каже какво точно прави и какви резултати търси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
novgradski Публикувано Януари 22, 2014 Report Share Публикувано Януари 22, 2014 Извинявам се ако съм засегнал някои от специалистите,но аз така използвам М1:1(и работи)...другото е че когато конструкцията е по-голяма - слагам отметка "Fit to Paper" (мащабирането става "неактивно"-въпреки че се чертае 1:1,което въобще не "обезмисля понятието мащаб") ..и пак "разпъвам"прозореца за зоната на разпечатвне в "window" -..."preview"..."print"...и всичкото излиза на А4 (без мащаб). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост