Jump to content

Имам въпрос за характеристиката на компютър

Препоръчан пост

Здравейте. Ако не съм уцелил правилния раздел се извинявам. Мисля да си взимам нов компютър, но преди това ми се иска да се посъветвам с някой, който е запознат повече от мен. Характеристиките са следните : CPU Intel Core i3-4340 (3.60ghz) Video - Intel Hd Graphics 4600 . RAM - Kingstone HiperX DDR3 ( 4 gb (2x2gb Kit) )
Та въпроса ми е. Ще може ли това нещо да смогне за по-новичките игри. Примерно излезналите тази или миналата година. Ще има ли някакъв шанс? И още нещо.. Мониторът от значение ли е за игрите? Благодаря предварително:)

Сподели другаде

Категорично няма да става за игри. Процесорът е напълно достатъчен за всичко, паметта също, но видео картата е прекалено слаба.

Мониторът какво значение да има за игрите?

Сподели другаде

Благодаря за бързия отговор. Само още нещо. Имам една видео карта в предвид само да ми кажеш дали има смисъл да я мисля или.. да препоръчаш някоя ако тази не става : Gigabyte GT 640 2gb GDRR3 128 bit,Dual-Link DVI-I, HDMI

Сподели другаде

В този бюджет най-смисленото решение според мен е AMD Radeon HD 7770. Не е особено добра карта, но ще може да подкара повечето съвременни игри. Не можеш да очакваш да вървят гладко на максимална разделителна способност и детайли, но ако си склонен да направиш компромиси с графичните прелести, би трябвало да можеш да играеш почти всичко.
Сподели другаде

Страшно съм благодарен за отзивчивостта на всички. Благодаря за съветите. Като закупя компютъра и изпробвам вградената му видео карта която споменах ще видя как ще потръгнат нещата. Ако не стане сигурно пак ще се допитам до вас. Лека вечер ви желая.

Сподели другаде

Преди да си купиш новия компютър, обмисли с какъв бюджет разполагаш. Разгледай внимателно форумите в Интернет. Често из тях може да намериш предложения за сглобяване на доста по-добра ( и качествена) конфигурация от готово сглобените.
Сподели другаде