Jump to content

Прехвърляне на данни

ozic

Препоръчан пост

Имам два лаптопа. И двата са с ОС УИН 7. На единия имам 20 ГБ файлове. Как да ги прехвърля на другия? Не ми се занимава с флашка, защото става много бавно.

Имам един кабел, на когото краищата му са като тези кабели за интернет. Помня, че преди време го бях купувал, за да споделям данни по този начин, но ставаше при УИН ХР. Сега може ли пак да стане при този Уиндоус и как?

Сподели другаде

Имам един кабел, на когото краищата му са като тези кабели за интернет. Помня, че преди време го бях купувал, за да споделям данни по този начин, но ставаше при УИН ХР. Сега може ли пак да стане при този Уиндоус и как?

Ако имаш предвид да се изгради LAN мрежа между два компютъра, да, ще може разбира се. Принципът е същият като под Windows XP.
Сподели другаде

Някой може ли да ми обясни как става цялата работа, двата компютъра се свързват чрез LAN кабел и се създава нова мрежа между тях ? Това може ли да се получи между компютър и лаптоп с различни Windows версии ?

Сподели другаде

Аз съм правил такава мрежа с кросоувър кабел,получава се и с различни версии на Windows.Като се свържат двата компютъра IP-адресите се задават ръчно(напр.единия 192.168.0.1 а другия 192.168.0.2) и маска 255.255.255.0.Остава да се споделят папките които ще се прехвърлят.Достъпът до тези папки след споделянето може да се осъществи от "Мрежи" или като се напише Ip адреса директно в Run на Windows(напр. //192.168.0.1)

Сподели другаде