nono Публикувано Януари 6, 2014 Report Share Публикувано Януари 6, 2014 Привет ! При стартиране на лаптопа се появява следното съобщение :( скрийншот) . Опитах се да вляза в БИОС по стандартните начини ( Ф2 , дел ) , но нищо не приема.След това опитах и с Ф1 отново не стана . Прочетох някъде да му махна батерията , но е със вградена такава . Някой ако може да съдейства със съвет , а и да ми разясни причина поради , която се е получило ще съм благодарен . Благодаря на всички отзовали се предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 6, 2014 Report Share Публикувано Януари 6, 2014 1. Това не е screenshot, а снимка.2. Менюто на BIOS можеш да стартираш с клавиша F2 или (ако не се получава по този начин) с клавишите Alt+F2; ако досега системата е работила нормално и проблемът се е появил "изведнъж" насторйките в BIOS няма да ти помогнат особено...3. Проблемът може да се дължи на следното:3.1. повредено устройство (твърд диск);3.2. повреден/прекъснат/изваден кабел на твърдия диск;3.3. повреден boot сектор/MBR/GPT на твърдия диск.Съвета ми е да стартираш инсталацията на операционната система и опиташ поправка на стартирането. Независимо от резултата, една проверка на твърдия диск с инструмент от производителя ще ти бъде само от полза.Колкото до причините - нека видим резултатите от проверката и тогава ще пишем.Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Януари 7, 2014 Report Share Публикувано Януари 7, 2014 За да дава лаптопа подобно съобщение, основните варианти са 2 - дефектирал твърд диск или тотално повреден MBR запис на диска. Възможно е и същият да се е разместил. Възможно е и да има проблем с дънната платка. Проверява се дали е разместен, ако не е - стартира се от BootCD(Hiren's boot CD) програмата MHDD и се проверява състоянието на диска. Ако е наред - поправя се MBR или евентуално се преинсталира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост