Jump to content

Препоръчан пост

Синът ми получи PS3 за Коледа. В упътването пише, че поддържа следните формати:

Memory Stick Video Format
- MPEG-4 SP (AAC LC)
- H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)
- MPEG-2 TS(H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC)
MP4 file format
- H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)
MPEG-1 (MPEG Audio Layer 2)
MPEG-2 PS (MPEG2 Audio Layer 2, AAC LC, AC3(Dolby Digital), LPCM)
MPEG-2 TS(MPEG2 Audio Layer 2, AC3(Dolby Digital), AAC LC)
MPEG-2 TS(H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC)
AVI
- Motion JPEG (Linear PCM)
- Motion JPEG (μ-Law)
AVCHD (.m2ts / .mts)
DivX
WMV
- VC-1(WMA Standard V2)

Идеята ми е, да може да използва PS за гледане на приказки с висока резолюция. Тъй като нямам ВR записвачка, трябва да прибегна към други формати. Пробвах с WMV - става, но не е толкова разширен по тракерите (що се отнася до приказки). Срещнах мнения, че в моя случай, най-удобен би бил MP4. По често се среща, но също е рядкост да съдържа точно определения кодек - H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC). В повечето случаи е H.263/MPEG-4 AVC High Profile (AC3).

Какво би било най-подходящо в моя случай?

Сподели другаде

Не схващам точно смисъла на въпроса. Най-подходящото е онова, което ти е най-удобно. Реално MP4 и MKV са контейнерите, които най-често се използват с H.264 видео.

Сподели другаде

Така е, най удобен ми е MKV, за съжаление PS3 не го поддържа. Затова съм се спрял на MP4. Лошото е, че в повечето случаи съдържа H.263, а не H.264. А и аудиото е АС3, а не ААС. 
Не ми се ще да свалям BD, и след това да ги конвертирам. Но явно не ми остава друг вариант.

Сподели другаде