stanilabg Публикувано Януари 3, 2014 Report Share Публикувано Януари 3, 2014 Синът ми получи PS3 за Коледа. В упътването пише, че поддържа следните формати: Memory Stick Video Format- MPEG-4 SP (AAC LC)- H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)- MPEG-2 TS(H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC)MP4 file format- H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)MPEG-1 (MPEG Audio Layer 2)MPEG-2 PS (MPEG2 Audio Layer 2, AAC LC, AC3(Dolby Digital), LPCM)MPEG-2 TS(MPEG2 Audio Layer 2, AC3(Dolby Digital), AAC LC)MPEG-2 TS(H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC)AVI- Motion JPEG (Linear PCM)- Motion JPEG (μ-Law)AVCHD (.m2ts / .mts)DivXWMV- VC-1(WMA Standard V2) Идеята ми е, да може да използва PS за гледане на приказки с висока резолюция. Тъй като нямам ВR записвачка, трябва да прибегна към други формати. Пробвах с WMV - става, но не е толкова разширен по тракерите (що се отнася до приказки). Срещнах мнения, че в моя случай, най-удобен би бил MP4. По често се среща, но също е рядкост да съдържа точно определения кодек - H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC). В повечето случаи е H.263/MPEG-4 AVC High Profile (AC3).Какво би било най-подходящо в моя случай? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 5, 2014 Report Share Публикувано Януари 5, 2014 Не схващам точно смисъла на въпроса. Най-подходящото е онова, което ти е най-удобно. Реално MP4 и MKV са контейнерите, които най-често се използват с H.264 видео. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 6, 2014 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2014 Така е, най удобен ми е MKV, за съжаление PS3 не го поддържа. Затова съм се спрял на MP4. Лошото е, че в повечето случаи съдържа H.263, а не H.264. А и аудиото е АС3, а не ААС. Не ми се ще да свалям BD, и след това да ги конвертирам. Но явно не ми остава друг вариант. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2014 Report Share Публикувано Януари 6, 2014 Е, то можеш да конвертираш и въпросните MP4/H.263/AC3 файлове в MP4/H.264/AAC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 6, 2014 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2014 Така е, но ми се искаше да мина без конвертиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Януари 6, 2014 Report Share Публикувано Януари 6, 2014 И как ще минеш от един кодек в друг кодек без конверт? Замисли се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 7, 2014 Author Report Share Публикувано Януари 7, 2014 Замислил съм се отдавна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост