Jump to content

Крахът на България!


Гост Zig Zag

Препоръчан пост

.... че много хора в Б-я не ги спазват - къде от незнание, къде от равнодушие. Преди повече от 20 г. образованието беше на доста високо ниво, сега е някъде към последните места в световен мащаб.

Преди България беше някъде в дъното много назад, а чужденците на светлинни години от нас. Вижте ретро филмите от 80-те и обърнете внимание какъв живот са водили "европейците", какви телефони, коли, къщи. Така. Обаче сега....? Сега България вместо да гони и следва Европа, тя тотално ДЕГРАДИРА! Примери безброй, но ето един пресен. Сега са празници. В магазините се очаква да кипи пазар. Къв ти пазар бе братче? Влизам в "Практикер", стоките са оскъдно заредени, най-качествените неща естествено ги няма. Пазарната ни икономика следва принципа "да пробутам туй, що не се купува, че да се оттърва от стоката." За търговците това е ПЕЧАЛБА! Като се има и в предвид колко сме бедни, то блатото е нашият най-подходящ дом. Разгледайте Исландия. Улиците, къщите, колите в Рейкявик. Там няма никаква престъпност, нямат и армия дори! Как така архитектурата им изглежда с 200 години напред, като чели всичко е правено след 2000-та? У нас всяка къща си има кръпки! Грозна и отвратителна гледка. Ако ни гледат отвън, чужденците може да повърнат на гледката.

Link to comment
Сподели другаде

Колкото и да е тъжно, трябва да се признае, че нещата са точно така. Целият проблем на България идва от точно едно място, което съм сигурен, че всеки знае.

 

Колкото до "Практикер" - да, напълно е вероятно това да е положението в техните магазини. Фирмата фалира в Германия и единственият сносен пазар остана в страните от Източна Европа. Реално, "Практикер" се подчинява на принцип, подобен на франчайзинга, и всеки магазин отговаря до голяма степен сам за себе си. Но да, като цяло тенденцията е за спад на потреблението във всички магазини, което води до съответните действия от страна на веригата за задържането ѝ на пазара.

Link to comment
Сподели другаде

То навсякъде има подобни неща. Не е въпросът дали ги има, а колко ги има - какъв процент са от общото количество. При тях са малък процент, при нас са мноого по-голям.

Link to comment
Сподели другаде

Хубавото е, че са си запазили природата, чисто и спретнато е, но сгради, наподобяващи промишлени халета и къщички, тип бунгалата край на`што море- нещо не са моя тип архитектура.

http://obikolisveta.net/World_Photos/Iceland/Reykjavik/16685033.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Много е прав Zig Zag,

и жалкото е че отиваме още по-надолу. Трагедията е голяма.

Що се отнася до харесване и не харесване - то мисля, че тук нещата отиват към съвсем различна посока. Нали така..... ние говорим за дупки, а не за красиви сгради и дали ни харесва дадена държава, град, селце, моренце и т.н.

Мога да дам много пресен пример(поне при мен се случиха нещата малко преди нова година) - та: имаме си ние една междублокова улица, малко островче и отново малко по-голям път - и от двете страни на островчето се паркират автомобили. Идват господата от "асфалтна база" и започват да си разкопават и да подготвят пътя за асфалтиране, от другата страна(на островчето) обаче си имаме 2 малко по-големи дупки, които реално пречат да се паркират поне още 5 коли.

Отивам аз при тях и им казвам(умолявам ги) така и така са тук, да вземат и да сложат и там малко асфалт, за да може да се паркират повече хора, няма да им косва толкова много. А те нашите започват да ми обясняват как не можело така да станат нещата, защото разбирате ли едното било общински път, а другото било някакво, никакво(не можаха да ми дадът обяснение). Ето и друг пример, но вече сме в Англия, второстепенна улица на нея има 2 дупки през около 80 м с размери около 50/50 и 30/60 - та там хората заради тези 2 дупки взеха че асфалтираха 962 метра улица(лично съм я мерил).

Така че нека всеки сам си прави равносметката.

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Аз бих дал друг пример, като държава която просперира поради простата причина, че залага на собственият си народ и това е Казахстан. Тази държава е била в криза точно като милата ни родина.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...