Jump to content

Проблем с Уиндоус 8.1

boxsi11

Препоръчан пост

Здравейте! Имам инсталирана ОС Уиндоус 8.1.Реших на единият си дял от 50 Гб да монтирам Убунто 13.10,така че компа ми да бъде с две операционни системи по избор.И започнаха проблемите.Първото което направих е че изтрих дяла от 50 Гб така че той да изглежда незаделен.Основната ми цел бе по този начин той да може да се вижда и да мога да го форматирам под Ехт3. Използвах  Gaparted но той не го разпозна и ми го дава като едно цяло нейзползвано пространство заедно с другите дискове.Инсталиращият диск с Убунто 13.10,също така не може да го разпознае и по този начин имам проблеми с инсталацията на Убунто.Дайте съвет с каква програма да  форматирам този дал от NTFS в  Ext3

Сподели другаде

Добре, изглежда ще трябва да погледнем на нещата от друга гледна точка.

Стартирайте Live CD на съответната Linux дистрибуция. В конзолата въведете следната команда:

sudo fdisk -lu
Резултатът от изпълнението ѝ представете в следващия Ви коментар.
Сподели другаде

Има някаква минимална възможност горепосоченият софтуер да помогне, но в случая, съдейки по конкретните обстоятелства, изглежда, че има някакъв проблем свързан с GUID Partition Table. Поради тази причина и инсталационния процес на Linux дистрибуцията не успява коректно да разпознае структурата на твърдия диск.
Сподели другаде

По принцип, горепосочената от мен команда можеше да даде някакви насоки за локализирането на проблема. Радвам се, че проблемът е бил разрешен.
Сподели другаде