boxsi11 Публикувано Декември 24, 2013 Report Share Публикувано Декември 24, 2013 Здравейте! Имам инсталирана ОС Уиндоус 8.1.Реших на единият си дял от 50 Гб да монтирам Убунто 13.10,така че компа ми да бъде с две операционни системи по избор.И започнаха проблемите.Първото което направих е че изтрих дяла от 50 Гб така че той да изглежда незаделен.Основната ми цел бе по този начин той да може да се вижда и да мога да го форматирам под Ехт3. Използвах Gaparted но той не го разпозна и ми го дава като едно цяло нейзползвано пространство заедно с другите дискове.Инсталиращият диск с Убунто 13.10,също така не може да го разпознае и по този начин имам проблеми с инсталацията на Убунто.Дайте съвет с каква програма да форматирам този дал от NTFS в Ext3 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Декември 24, 2013 Report Share Публикувано Декември 24, 2013 Ако е възможно, предоставете снимка от Disk Management-a на операционната система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Декември 24, 2013 Author Report Share Публикувано Декември 24, 2013 снимка от Disk Management-a на операционната система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Декември 24, 2013 Report Share Публикувано Декември 24, 2013 Добре, изглежда ще трябва да погледнем на нещата от друга гледна точка. Стартирайте Live CD на съответната Linux дистрибуция. В конзолата въведете следната команда: sudo fdisk -luРезултатът от изпълнението ѝ представете в следващия Ви коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
prelez.bg Публикувано Декември 24, 2013 Report Share Публикувано Декември 24, 2013 EaseUS Partition Master - Управление на Linux дяла: изтриване, създаване, формат, възстановяване EXT2/EXT3 дял, и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Декември 24, 2013 Report Share Публикувано Декември 24, 2013 Има някаква минимална възможност горепосоченият софтуер да помогне, но в случая, съдейки по конкретните обстоятелства, изглежда, че има някакъв проблем свързан с GUID Partition Table. Поради тази причина и инсталационния процес на Linux дистрибуцията не успява коректно да разпознае структурата на твърдия диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Декември 27, 2013 Author Report Share Публикувано Декември 27, 2013 Нищо не помогна и прибегнах към крайният резултат:триене ,преоразмеряване и форматиране,което доведе до това което желаех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Декември 27, 2013 Report Share Публикувано Декември 27, 2013 По принцип, горепосочената от мен команда можеше да даде някакви насоки за локализирането на проблема. Радвам се, че проблемът е бил разрешен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост