Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте!От известно време установих че в определени моменти скоростта ми на сваляне рязко спада и става съвсем незначителна..С uTorrent 3.3.2 съм,но май и с предишната версия беше така.Долу в прозореца на програмата се появява съобщение "Претоварване на диска 100%".Оправя се,когато рестартирам компютъра.Но има ли някакъв друг начин? 

Сподели другаде

След рестартиране колко време трае нормалната работа,

преди да пише претоварен диск?

Без да афиширам компетенция:

От личен опит: Имате буболечки в системата.

Сподели другаде

Операционната система е Windows 7 Ultimate.И тя,както и uTorrent са на български.След рестартирване нормалната си работа продължава неограничено време.След време когато пак започна да тегля пак се появява този проблем,но не винаги.

Сподели другаде

Ако нещо може да Ви свърши работа следната снимка от настройки

на версия 1.8.5.(която не сменям от години вече)

В смисъл,че не е нужно дискът да се натоварва с максимални параметри

и задължително изключете DHT.

http://prikachi.com/images/634/6882634V.png

Пък,ако искате пробвайте старите версии работещи без проблеми.

Даже някои тракери ги препоръчват.

Сподели другаде

Операционната система е Windows 7 Ultimate.И тя,както и uTorrent са на български.След рестартирване нормалната си работа продължава неограничено време.След време когато пак започна да тегля пак се появява този проблем,но не винаги.

Десен клик върху Компютър -> Управление -> Диспечер на устройствата. Там кликни два пъти върху IDE ATA/ATAPI контролери и Дискови устройства, направи снимка на прозореца и я публикувай тук.

В uTorrent отвори Опции -> Настройки -> Разширени -> Дисков кеш. Направи снимка и на този прозорец и също я публикувай.

Не обръщай внимание на написаното peter69pl. Предполагам се опитва да помогне, но в случая греши. Не че това, което съветва, е вредно, просто няма да помогне.

Сподели другаде

В настройките на uTorrent постави отметки на Включи кеширането при записване на диска и Включи кеширането при четене от диска. Не премахвай техните под-отметки. Виж как ще се държи. Би трябвало да има подобрение. Ако няма промяна, можеш да започнеш да премахваш под-отметките на тези 2 опции една по една.

Ако и това не доведе до положителен резултат, в диспечера на устройства кликни с десния бутон върху единия Standard Dual Channel PCI IDE Controller и избери Деинсталирай (или както там го превеждат на български). Не рестартирай. Повтори операцията и за втория обект със същото име. Тогава рестартирай.

Ако и това не даде желания ефект, пиши, за да се мисли нещо друго.

Сподели другаде

Здравейте!От известно време установих че в определени моменти скоростта ми на сваляне рязко спада и става съвсем незначителна..С uTorrent 3.3.2 съм,но май и с предишната версия беше така.Долу в прозореца на програмата се появява съобщение "Претоварване на диска 100%".Оправя се,когато рестартирам компютъра.Но има ли някакъв друг начин? 

Правиш тия настройки така,и нямаш проблеми:

http://store.picbg.net/thumb/7E/FF/4ac68c119eb27eff.jpg  http://store.picbg.net/thumb/1F/DA/7244f4259de01fda.jpg

Сподели другаде

То принципно дефолт настройките са вредни....

Програмата никога не се е нуждаела от десетки промени в настройки...

Само няколко леки...

По-добре го препрати към: Съмнение за заразена система

Ч.Н.Г!

Сподели другаде

То принципно дефолт настройките са вредни....

Невярно. Настройките по подразбиране са напълно редовни за почти всички потребители. Понякога наистина има нужда от промяна на някои настройки, но това са изключения, не правилото.

Сподели другаде

Здравейте и Честита Нова година на всички Ви!

Желая Ви много здраве и успехи!

Ако ми позволите и на мен да попитам нещо. От известно време имам проблеми с U-torrent. Когато кликна върху точно определени торенти от списъка (които вече са свалени или още се свалят) програмата просто ми блокира и престава да отговаря на всякакви команди. Давам ѝ рестарт и опитвам да маркирам упорития торент, дето ми прави проблеми... И пак - щом дори само цъкна с мишката върху торента (дори вече да е свален) и цялата програма блокира... Изтрих си файловете от сваления торент, но не знам как да отблокирам или изтрия самите торенти от списъка, който виждам при отварянето на U-torrent. Може ли някой да ми помогне? Доста е досадно това... Къде изобщо се намира системната папка със задачите за сваляне (торентите) и мога ли да изтрия блокиращия програмата торент оттам? Благодаря Ви предварително! :look: :thumbsup:

Сподели другаде

• 1 month later...

Като за начало кажи с каква операционна система си и на какъв език са тя и uTorrent.

Извинете ме, че чак сега Ви пиша но нямах възможност. Компютъра се повреди.

И аз имам проблем с U-Torrent-а. Понякога, като си сваля някой торент после не мога да го изтрия. Просто ми блокира програмата и когато кликна върху съответния торент от списъка, торент клиента ми зависва и не отговаря на никакви команди. Налага се рестарт. После пак същото. Самите файлове съм ги изтрил - филмите или музиката, която съм свалил. Когато обаче поискам да премахна и съответния торент от списъка - хоп! Блокаж! Защо е така?! Не се случва със всички, но понякога се случва...

Така... Моята OS: Windows 7 Ultimate 32-bit, Български език на нея и на U-Torrent. U-Torrent version 3.0 - и не искам другите! Новите версии ме разочароват и са пълни с реклами! Тази не е лоша но защо ми блокира на определени торенти и не мога да ги трия после?

Сподели другаде