Jump to content

DVD Samsung HT-DS420 подкарване на Rear speakers

Препоръчан пост

Добър ден на всички!

Онзи ден местих едно DVD и го свързах към TV-то посредством SCART букса от телевизора и с изход 2 жака към DVD-то. Всичко си върви нормално, но задните (Rare) колони не свирят. Предпологам те засвирват при филм с 5.1 канален звук като допълнителни ефекти.

Моята идея е да свирят и както свирят и предните, да си искарват стерео звука каъо префните колони. Не знам дали е възможно (що пък да не е :D) и как става. Може би кабелите на Rare-ите да се свържат с Front-вете ли нз... Светнете ме малко по този въпрос!

Сподели другаде

Предпологам те засвирват при филм с 5.1 канален звук като допълнителни ефекти.

Правилно предполагаш. :)

Моята идея е да свирят и както свирят и предните, да си искарват стерео звука каъо префните колони. Не знам дали е възможно (що пък да не е :D) и как става. Може би кабелите на Rare-ите да се свържат с Front-вете ли нз... Светнете ме малко по този въпрос!

По-елегантното решение е да се използва съответната опция на домашното кино/плеъра, ако той има такава. За жалост повечето нямат. В такъв случай решението е да се ползват някакви разклоняващи кабели, т.е. сигнала да го подадеш не само към предните говорители, но и към задните с помощта на разклоняващ кабел. 

Сподели другаде

Мда, ясно. Значи ако не мога да си намеря "едно мъжко с две женски" :D може да срежа кабелите и съответно да ги съедия с еквивалентните им предни и да дойде топлата вода?

Сподели другаде