Jump to content

Въпрос за настройките на 'N' рутер

Препоръчан пост

Здравейте. Купих си рутер ( asus rt-n10e ), но не съм сигурен дали всичко съм направил докрай.

Интернет имам, но обхвата и скоростта е отново като на стария ми рутер, който беше ' G '.

Въпросът е има ли някакви специфични настройки? Задал съм му '' only N''.

Скоростта на интернета ми е добра, но по рутера пак свалям с около 2 мб/с, а съм свалял с ' N ' рутер с по 7 мб/с.

Сподели другаде

Здравей. Наистина, n стандарта поддържа по-голяма потенциална скорост - max 300 Mbit/s (37 mb/s) от g, който е с max 54 Mbit/s (6 mb/s). Също така n има по-голям обхват (~1.5 пъти по-голям от g). С оглед на това е винаги за предпочитане.

Сподели другаде

• 1 month later...

Да не отварям нова тема ще пиша в тази.

Та значи имам рутер tplink wr841nd, интернета ми е 60 мегабита.

Проблема е следния, когато сложа лан кабела в лаптопа имам тази скорост, но когато ползвам WiFI  не мога да стигна дори 8 мегабита.

Ако кабела е в рутера, и съм свързал рутера с лаптопа пак чрез кабел също нямам проблем.

На какво може да се дължи това.

Сподели другаде

Здравей simo. Има не малко причини, поради които да се забави въздушния Интернет. Може да провериш настройките на рутера и дали сигнала, който разпръсква е поставен на "high" (някои рутери са със зададен режим за пестене на енергия).

Като съм споменал по-горе, хубаво е да използваш 802.11n клиента, ако е наличен. Също така ако мрежата ти не е защитена, използвай WPA2/AES и разреши WMM разширението. При нисък клас рутери, причината може да е къде ли не.. в краен случай пробвай с друг.

Сподели другаде