F0rb1dd3j Публикувано Август 15, 2014 Author Report Share Публикувано Август 15, 2014 Единствено на Asrock b75 pro3 ми предлагат или тази дето вчера я споменах. Казва че вече не се произвеждат z77 .... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 15, 2014 Report Share Публикувано Август 15, 2014 Двете дънни платки са адски сходни. Разликите са доста малки. Плюсовете на платката на ASUS: - с 1 повече PCI Express x1 и обикновен PCI слотове, така че ако ще добавяш допълнителни карти, тази платка ще ти свърши по-добра работа; - има PS/2 вход за мишка, докато платката на ASRock има само за клавиатура, така че ще трябва да използваш USB мишка или PS/2 мишка с преходник от PS/2 към USB. Плюсовете на платката на ASRock: - разполага с HDMI изход за вградената видео карта в процесора, така че ако ще използваш нея (или се наложи в някой момент), ще имаш малко по-голяма гъвкавост към какъв монитор/телевизор да я свържеш; - разполага с още 2 SATA 3.0 порта; вярно е, че са на ASMedia, което ги прави далеч по-непрепоръчителни от стандартния SATA порт на контролера на Intel, но все пак имаш още 2 SATA 3.0 порта; платката на ASUS разполага само с единичния порт на Intel; - разполага с цифров оптичен аудио изход (S/PDIF); платката на или ASUS няма такъв изобщо, или е екстра по избор, не съм сигурен; - разполага с 5 аналогови аудио жака, което значи, че спокойно можеш да свържеш 5.1 канални мултимедийни колонки и да останат жаковете за микрофон и стерео вход, докато при платката на ASUS има само 3 жака, което значи, че ако искаш/се налага да свържеш 5.1 канални мултимедийни колонки, ще трябва да се лишиш от микрофон и стерео вход; - звуковият чип е по-добър — ALC892, докато в платката на ASUS се използва ALC887; надали ще усетиш разлика, но поне откъм параметри е по-добрият чип. Като изключим това, платките са общо взето идентични, така че ти си прецени кое е важно за теб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
F0rb1dd3j Публикувано Август 15, 2014 Author Report Share Публикувано Август 15, 2014 Така според теб коя е по-добрата марка това ме интересува .. Аз ще го използвал главно за игри за момента и в бъдеще ще го клокна но той казва че асуса не може да се клоква а Асрока може .. но пък един приятел казва че нито една от 2-те платки не става а клок ? ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 15, 2014 Report Share Публикувано Август 15, 2014 Така според теб коя е по-добрата марка това ме интересуваНяма такава. Колко пъти да ти го обяснявам? И двата производителя имат характерни особености, плюсове и минуси. Аз ще го използвал главно за игри за момента и в бъдеще ще го клокна но той казва че асуса не може да се клоква а Асрока може .. но пък един приятел казва че нито една от 2-те платки не става а клок ? ?Нито една от двете не е предназначена за оувърклок. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
F0rb1dd3j Публикувано Август 16, 2014 Author Report Share Публикувано Август 16, 2014 Ясно добре а има ли нещо вярно в това че вече не се произвеждат Дънна с z77 или с H ?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 17, 2014 Report Share Публикувано Август 17, 2014 Не съм експерт, нито следя пазара изкъсо, но е възможно, защото това е чипсет за по-стара платформа — Ivy Bridge. Възможно е производителите да искат да се съсредоточат върху по-новата — Haswell. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
F0rb1dd3j Публикувано Август 18, 2014 Author Report Share Публикувано Август 18, 2014 Добре но по принцип не трябва ли да ми го подменят или да ми върнат парите ( на каквато цена е в момента ) ... Мост е вносителя те трябва да го подменят ако го няма налично не трябва ли да се свържат с Асус и те да пратят ново .. едва ли те няма да го имат налично ако не се произвежда вече не може да няма останала бройка все пак има много дънна с гаранция ... няма как Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 18, 2014 Report Share Публикувано Август 18, 2014 Ако дънната платка е в гаранция, би следвало да я подменят със същата. Ако няма такава, остава вариантът с подмяна с друга, която е максимално сходна. Шансът да ти върнат пари е почти нулев. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
F0rb1dd3j Публикувано Август 19, 2014 Author Report Share Публикувано Август 19, 2014 Разбрахме се понеже нямат налични други модели като моята ( p8z77-v lk ) ще ми дадат ( p8z77-v lx ) най-накрая а искаха двойно по-слаба дънна платка да ми дадат Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 19, 2014 Report Share Публикувано Август 19, 2014 Как го изчисли, че е двойно по-слаба, не знам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
F0rb1dd3j Публикувано Август 20, 2014 Author Report Share Публикувано Август 20, 2014 Как го изчисли, че е двойно по-слаба, не знам.Ми става въпрос за другата платка B75 не е 2-но но е 2-но по евтина Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост