kokidj Публикувано Декември 4, 2013 Report Share Публикувано Декември 4, 2013 Здравейте, проблема е следния имам таблица направена с Open Office в лист 1 която е с няколко колони А-ЕГН,В-трите имена ,С-адрес,D-снимка ,въведени са около 200 позиции идеята е следната в лист 2 да си направя поле в клетка А1 в което като се въведе ЕГН да се попълнят автоматично съответно другите колони до тук всичко е ОК това мога да го направя проблема е с последната клетка D1 в нея трябва да покаже примерно надпис "снимка" но този надпис в лист 1 е обвързан с хипер връзка но когато се покаже в лист 2 в клетка D1 с функция VLOOKUP или IF хипер връзката не е активна имате ли някаква идея как може да се реши този проблем ако трябва и с макрос важно е да стане Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 4, 2013 Report Share Публикувано Декември 4, 2013 Здравейте kokidj,тъй като не сте предоставил примерен файл, ви давам следната идея за пробване: =hyperlink(Vlookup(A1;diapazona na tazblicata ot sheet1;4;0);A1) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kokidj Публикувано Декември 5, 2013 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2013 Здравей k0st4din ,пробвах но не се получава най общо казано ми казва че адреса на връзката не е коректен да го поправя и да пробвам пак ето и файл не е както съм го описал по горе но принципа е същияBook1.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 5, 2013 Report Share Публикувано Декември 5, 2013 И един последен въпрос, да видим какво ще се сътвори - Когато кликнете върху този hyperlink, ако е снимка в дадена папка(образно казано говорим за определен адрес), то какво да се случи - да се отвори в нов прозорец снимката или..........?Ако е така то по този начин нещата ще се случват, но има една подробност, много важна: След което в шийт 2 поставяте тази формула: [B1] =HYPERLINK(VLOOKUP(A1;Sheet1!$A$1:$B$4;2;FALSE);"Snimka")Успех111111111111111Book1.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kokidj Публикувано Декември 5, 2013 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2013 При мен пак не се получава при теб получи ли се?като чукна върху активния надпис snimka компа почва да мисли и след около половин минута ми излиза предопредителен прозорец със следното съдържание Microsoft office exel is waitingfor another application to complete an OLE action и като дам ОК и пак почва да мисли и пак същото Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 5, 2013 Report Share Публикувано Декември 5, 2013 Файлът, който съм ви изпратил трябва като кликнете да ви отвори softvisia. Къде не работи в моя или във вашият файл?Разбира се че се е получило, след като видях примерният файл ми стана ясно, пробвал съм го и работи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kokidj Публикувано Декември 6, 2013 Author Report Share Публикувано Декември 6, 2013 Здравей нещата ми се получиха отлично даже си вкарах малко екстри като например ако няма прикрепена снимка клетката остава празна и доби следния вид =HYPERLINK(VLOOKUP(A1;Лист1.$A$1:$B$7;2;0);IF(VLOOKUP(A1;Лист1.$A$1:$B$7;2;0)="";"";"СНИМКА"))формулата е писана на open office но мисля че и на excel трябва да тръгнемерси за помощта Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Декември 6, 2013 Report Share Публикувано Декември 6, 2013 Радвам се, че съм помогнал.Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост