Jump to content

Препълнена памет

regbor

Препоръчан пост

Здравейте,

Напоследък компа ми е много бавен, забива и т.н., затова реших да освободя малко дисково пространство. Системата е Виста. Сканирах с една програма "Folder Size",  за да прегледам по-лесно къде какво има.

Оказа се, че най-много място заемат:

Windows - 21,82%(22,09 GB) .... където в - "winsxs" - 62,83%(13,88 GB)

Users - 50,23% - User.... - AppData - 37,45%(17,17 GB) ; като в папка "Local" - 97,4%(16,72 GB) ... оттам следва

"Temp" - 50,48%(8,44 GB)...

Въпроса ми е: кои папки мога да поразчистя без проблеми?!

Сподели другаде

. . . дадени тук . . . .

Ами сега? SoftVisia, какво сте направили? Микрософтския браузър IE10 не може да си отвори микрософтския сайт от форума на SoftVisia. Като дам връзка, след кликване върху нея излиза съобщение за грешка (виж картинката). После ако маркирам адреса в адрес бара и презаредя с ENTER, сайта се отваря! Но никога не се отваря чрез кликване на линк от SoftVisia. А уж адреса е същият. Какво ще е това ограничение?

http://i44.tinypic.com/2d8miag.png

Сподели другаде

Както по-горе е писано да използвате нещо от рода на CCleaner.

Като с тази програма може да проверите колко ресторе пойнт (точки за възтановяване) имате

и да изтриете всички - последната си остава.

В WinSxS аз например имам само 35 мегабайта - XP 

(Не изключвайте и тест за заразена система)

Сподели другаде

Наскоро чистих с "CCleaner", не е това... Ако се ровя из "winsxs", рискувам да повредя системата. По-скоро ме интересува кое от  "Vista (C:) / Users/ User..../ AppData / Local / Temp" е безопасно да се изтрие?! 

Kaкъв тест за "заразена" система бихте ми препоръчали?!

Сподели другаде

Щом CCleaner не помага, то тогава изтеглете тази програма. 

• Запазете я на вашия десктоп.
  • Затворете всички програми.
  • Стартирайте TFC.exe.
  • Натиснете бутона Start.
  • TFC ще терминира всички програми включително и процеса explorer.exe.

Забележка: Почистването може да отнеме време, затова бъдете търпеливи.

Пишете дали има някакъв резултат.

Сподели другаде

Ако се ровя из "winsxs", рискувам да повредя системата

Ако се ровиш - да. Но не и ако изполваш програмите и методите, оказани от Майкрософт в хиперлинка, който не работи на SoftVisia.

Сподели другаде

Ами сега? SoftVisia, какво сте направили? Микрософтския браузър IE10 не може да си отвори микрософтския сайт от форума на SoftVisia. Като дам връзка, след кликване върху нея излиза съобщение за грешка (виж картинката). После ако маркирам адреса в адрес бара и презаредя с ENTER, сайта се отваря! Но никога не се отваря чрез кликване на линк от SoftVisia. А уж адреса е същият. Какво ще е това ограничение?

http://i44.tinypic.com/2d8miag.png

Проблемът е в твоя телевизор (компютър)

Сподели другаде

Проблемът е в твоя телевизор (компютър)

E, не позна. Проблемът не е с компютъра. Проблемът е на SoftVisia. Линка се отваря с Chrome. Но "Майкрософт" не може да отвори "Майкрософт". Изолацията не идва от Майкрософт, а от SoftVisia. Тя е нещото, застанало между "браузър на Майкрософт" и "уебсайт на Майкрософт". Иначе линка е реален и се отваря по майкрософтски, ако не се опитваш да влезеш от SoftVisia.

Вероятно SoftVisia вече работят по проблема и се мъчат да го решат или намерят решение, но може и въобще да не знаят какво се случва. Утре ще го документирам с видео клипче нагледно.

Сподели другаде

E, не позна. Проблемът не е с компютъра. Проблемът е на SoftVisia. Линка се отваря с Chrome. Но "Майкрософт" не може да отвори "Майкрософт". Изолацията не идва от Майкрософт, а от SoftVisia. Тя е нещото, застанало между "браузър на Майкрософт" и "уебсайт на Майкрософт". Иначе линка е реален и се отваря по майкрософтски, ако не се опитваш да влезеш от SoftVisia.

Вероятно SoftVisia вече работят по проблема и се мъчат да го решат или намерят решение, но може и въобще да не знаят какво се случва. Утре ще го документирам с видео клипче нагледно.

Здравейте Zig Zag,

При мен няма проблем с Интернет експлорер (версия 9).

Може би има проблем с вашия Интернет експлорер, пробвайте да изчистите кеша и бисквитките му.

Сподели другаде

При мен няма проблем с Интернет експлорер (версия 9).

Може би има проблем с вашия Интернет експлорер, пробвайте да изчистите кеша и бисквитките му.

Не ми се чисти историята, защото ми трябва.

Форума има проблем в пренасочването с (версия 10). Едва ли Микрософт имат някаква вина да не им се отваря сайта с техния браузър. SoftVisia отдавна трябваше да са отсвирили по този проблем.

Сподели другаде

Щом CCleaner не помага, то тогава изтеглете тази ... програма.

Четох отзиви за тази програма... Някои я хвалят, други казват, че изтрила някои необходими файлове и букмаркс-ите. Като цяло отзивите са противоречиви. Май ще трябва да чистя "Темп" ръчно. Въпроса е кои файлове да "пропусна"?!

Сподели другаде

Явно не е само при Zig Zag. Вкъщи съм с Windows 8.1 и IE11  и се появява абсолютно същото съобщение. Все пак ще потърся дали има някакво решение, защото никой до сега не е потвърдил да е проблем на Софтвизия.

Сподели другаде